1 Decembrie Romania party Paradisul Verde banner

Senatul a adoptat tacit OUG care modifica indicele de calcul pentru dobanzile creditelor in lei

Autor: Ziarul Top

Senatul a adoptat, tacit, proiectul legislativ pentru aprobarea OUG 19/2019, care prevede inlocuirea indicelui ROBOR din contractele de credit in lei cu rata variabila de dobanda cu un indicator calculat exclusiv pe baza tranzactiilor interbancare.

„Principalele masuri cuprinse in proiectul de lege sunt ajustarea mecanismului existent cu privire la taxa pe activele financiare, in sensul restrangerii bazei de impozitare, stabilirii unor cote diferentiate de impozitare, in functie de cota de piata detinuta de institutia bancara, precum si instituirea unor mecanisme de reducere a taxei pe active; introducerea unor domenii prioritare in care Fondul de Dezvoltare si Investitii urmeaza fi utilizat: suspendarea pe o perioada determinata de timp, respectiv pana la data de 31 mai 2019, a obligatiei de a constitui capital minim social, pentru fondurile de pensii administrate privat”, prevede proiectul legislativ.

De asemenea, proiectul prevede „inlocuirea indicelui de referinta ROBOR din contractele de credit in lei cu rata variabila de dobanda cu un indicator calculat exclusiv pe baza tranzactiilor interbancare si instituie reglementari in domeniul furnizarii de energie electrica pentru clientii casnici, cu privire la preturile de vanzare a energiei electrice, rexpectiv calculul tarifelor de transport si distributie”.

Senatul a fost prima Camera sesizata pentru dezbaterea si adoptarea Legii privind aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr.19/2019 pentru modificarea si completarea unor acte normative.

Cele mai citite articole

Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: Ziare.com

Cele mai citite articole

ARTICOLE RELEVANTE

1 Decembrie Romania party Paradisul Verde banner