Statul Missouri a adoptat legea care interzice avorturile în cazul sarcinilor peste 8 săptămâni

Autor: Ziarul Top

Statul Missouri a adoptat legea care interzice avorturile în cazul sarcinilor peste 8 săptămâni

Legea este mai „blândă” decât cea votată în Alabama, care interzice avorturile în orice stadiu al sarcinii, însă și acest act legislativ este controversat pentru că interzice avorturile inclusiv în cazuri de viol sau incest.

Singura situație în care avortul în cazul unei sarcini care depășește opt săptămâni este permis este în cazul unei urgențe medicale. Medicii care nu respectă legislația riscă între 5 și 15 ani de închisoare.

Este de așteptat ca legea să fie promulgată de guvernatorul republican Mike Parson.

Senatorul democrat Jill Schupp a criticat dur proiectul de lege pentru faptul că„”nu ia în considerare faptul că viețile femeilor ascund povești diferite”.

Marți, Senatul statului american Alabama, controlat de republicani, a adoptat cu 25 de voturi pentru și 6 contra, un proiect de lege cu privire la avorturi, care este cel mai sever din SUA. Acesta prevede, printre altele, ca medicii care practică întreruperi voluntare de sarcină să fie trimişi după gratii.

Mai mult, textul remis marţi de Senatul din Alabama guvernatoarei republicane Kay Ivey în vederea promulgării nu prevede excepţii de la lege în caz de viol sau incest, ci doar în situaţia în care viaţa mamei este pusă în pericol sau este depistată o „anomalie letală” a fătului.

Cele mai citite articole

În orice altă situaţie, medicii pot fi pedepsiți cu până la 10 ani de închisoare dacă încearcă să pună în practică această procedură și cu 99 de ani de închisoare pentru orice avort dus până la capăt. Pe de altă parte, femeile care se supun unui avort nu vor fi puse sub acuzare, potrivit BBC News.

Fotografie principală: Twitter / Missouri Senate Republicans


Citește și:

Presa americană: Interzicerea avorturilor va transforma SUA în „România comunistă”. Medic român: „Pentru o femeie, orice contact sexual însemna doar panică și durere”

Citește mai multe despre avort și missouri pe Libertatea.

Sursa: Libertatea.ro

Cele mai citite articole

ARTICOLE RELEVANTE