Strategia poate conta mai mult decât norocul la aceste jocuri de cazinou

Autor: Ziarul Top

Strategia poate conta mai mult decât norocul la aceste jocuri de cazinou

Jocurile de noroc sunt o foarte bună sursă de distracție, de a petrece altfel timpul liber, de a te detașa de probleme și a te bucura de ceva ce îți face plăcere, dincolo de stresul cotidian. Desigur, mai este și partea de resurse, că aici poți câștiga bani atunci când nu te așteptai sau… când te aștepți și calculezi să se întâmple acest lucru. Spunem asta pentru că dincolo de a fi un norocos, lucruri pe care nu îl poți anticipa atunci când vine vorba despre cazinouri, mai este și partea să faci în așa fel încât să atragi lucrurile de partea ta! 

Ne referim aici la acele strategii care pot înclina balanța în favoarea ta, acele sfaturi ușor de aplicat care nu au nevoie de eforturi și factori suplimentari. Iar asta fără ca măcar să fie nevoie să profiți și de promoții precum bonusuri de bun-venit, rotiri gratuite sau bonus fără depunere  – ci doar că ai știut foarte bine ce ai de făcut și te-ai folosit de diverse trucuri învățate de la cei mai buni. Despre acestea vom povesti mai jos, ca să fii pregătit și tu data viitoare când mai faci o oprire la cazinourile virtuale și ai chef de câteva momente bune! 

Conceptul de bază al norocului vs. abilitățile aplicate 

În contextul jocurilor de noroc de la cazinouri sau al pariurilor în general, norocul face referire la un rezultat pozitiv, imprevizibil, care se termină cu câștiguri care te bucură, cum altfel? Totul este cu atât mai avantajos, cu cât în ciuda șanselor mici de reușită se marchează o victorie impresionantă și nu o pierdere care să te descurajeze. Concret, înseamnă că deși tu ești cel care coordonează totul, nimic nu poate fi decis de tine, că soarta jocului este complet ieșită din sfera ta de influență. 

Însă, aici intră în ecuația asta a distracției, abilitatea de a face alegerile și prin extensie strategia pe care o adopți la masa de joc – dacă norocul nu poate fi deloc modificat, capacitatea ta de joc poate fi îmbunătățită, perfecționată și îți poate crește semnificativ posibilitatea de reușită. Pentru a te putea numi un jucător de succes trebuie să faci în așa fel încât să găsești un echilibru între cele două forțe – norocul și îndemânarea. 

Factorii care contează la jocurile pentru noroc

Cele mai citite articole

Cu toate că pare un raționament ușor de înțeles, tot ce implică provocările de la cazinouri țin de elemente care la rândul lor contribuie la evoluția jocului, iar aici amintim despre faptul că este foarte important tipul de joc ales. Poate fi vorba despre unele unde marginea casei este fixă și niciun fel de truc nu ar putea facilita victoria pentru că rezultatul este determinat de evenimente întâmplătoare. Cele mai bune exemple aici ar fi jocul de ruletă sau aparatele de sloturi. 

La fel de bine mai sunt jocurile  în care strategia poate schimba rezultatul final pentru că unele acțiunii sunt condiționate și de faptul că marginea casei nu este fixă și poate fi redusă. Aici este importantă o abordare atentă care te poate ajuta să îți gestionați banii în mod eficient și în principiu să îți îmbunătățești experiența generală de joc. Totodată este important să înțelegi tot ce implica RTP-ul, și mai ales experiența ta de joc, dar și cât sau dacă profiți de bonusurile care se ivesc.

Jocurile și cum le abordezi

O modalitate de a îți eficientizează șansele de a câștiga la jocurile de cazinou, la acelea care se bazează pe șansă, înseamnă să te folosești de cote, adică să încerci să identifici ce jocuri sunt mai susceptibile de plăți și să îți concentrezi atenția asupra acestora. Aici amintim despre jocurile de cărți Blackjack (matematica este foarte importantă aici), Pokerul (poți juca la cacealma, poți să-ți crești pariul sau să te retragi), Craps.

Cele mai cunoscute strategii de la cazinouri

Dacă te pasionează acest subiect, trebuie să știi că există zeci de strategii despre care te poți informa dacă vrei să schimbi lucrurile în favoarea ta. Cu siguranță că nu putem include aici toate detaliile de care vei avea nevoie pentru un joc eficient, dar îți propunem câteva strategii despre care să citești și aici amintim despre:

  • sistemul Martingale: să dublezi valoarea pariului anterior de fiecare dată când pierzi, până când câștigi în sfârșit.
  • strategia D’Alembert: mai întâi îți setezi o sumă de start și crești parul de fiecare dată cu o nouă unitate dacă pierzi, iar dacă o să câștigi, micșorezi cu încă o unitate
  • strategia Alexembert: este asemănătoare cu cea de mai jos, cu mențiunea că aici creșterea este una progresivă (eg 1,3,5 sau 1,4,7).
  • Sistemul lui Fibonacci înseamnă să te folosești de un algoritm de mărire a pariului, urmând secvența 1-1-2-3-5-8-13-21-34.
  • Strategia Oscar’s Grind Strategy: alege o unitate de pariu și rămâi la ea, iar în cazul în care câștigi, îți dublezi pariul, iar dacă pierzi, faci un pariu inițial și rămâi la el până când câștigi din nou.
  • Strategia Paroli sau inversul lui Martingale și înseamnă un sistem de pariuri care presupune creșterea sumei pariate de fiecare dată când câștigi în loc de fiecare pierdere.

Concluzie

Dacă nu era deja evident din cele relatate, cu toate că pare că acum știi mai multe decât la început, există în continuare foarte multe elemente pe care nu le poți controla, indiferent de cât de mult ți-ai dori. Dincolo de toate aceste trucuri care ar trebui să te ajute să îți crești șansele la jocurile de noroc, poate cel mai important lucru de care ai putea să te ocupi și pe care să îl iei în considerare este să nu uiți niciodată să te distrezi! Sigur, vrei să câștigi, nu este nimic greșit în această abordare, dar nu transforma totul într-o corvoadă, că apoi nu prea te mai bucuri de nimic și este cam păcat, când tot investești timp, bani și energie. Așadar: distrează-te!

Cele mai citite articole

ARTICOLE RELEVANTE