4 beneficii esențiale ale consumului de carne de pui

Autor: Ziarul Top

Puiul este doar unul dintre produsele din carne care se regăsește în majoritatea dietelor. Friptura slabă de pui poate fi excelentă pentru non-vegetarieni dacă este consumată într-un mod controlat. Introducerea unor obiceiuri alimentare sănătoase în dieta noastră garantează un corp frumos și o imunitate mai bună. Mulți oameni caută diferite moduri de a prepara puiul.

Foarte important este să alegeți o carne de pui de cea mai bună calitate, așa cum este cea de la Carmistin, unul dintre cei mai mari producători de carne de pasăre din România, care hrănește puii cu mâncare gustoasă şi îmbogăţită nutritiv, provenită din furaje proprii. Puii de la Carmistin sunt hrăniţi 100% cu furaje naturale și sunt crescuţi în ferme izolate din punct de vedere al biosecurităţii, cu toate halele automate și întregul climat computerizat.

Iată câteva avantaje ale consumului cărnii de pui.

1.Menține greutatea corporală

Puiul nu numai că este o sursă excelentă de proteine, dar contribuie și la păstrarea unei greutăți corporale optime, în special la bărbații și femeile supraponderale. Nu este o idee rea să consumați carne de pui de două sau trei ori pe săptămână, dar asigurați-vă că o preparați într-o manieră sănătoasă.

Cele mai citite articole

Dacă consultați un nutriționist, acesta vă va include în meniu carnea de pui. Acest lucru se datorează faptului că există multe beneficii pe care le puteți obține în urma consumului de carne de pui. Dacă urmați o dietă strictă, vă vor recomanda în continuare pui, dar în porții mai mici.

2.Bogat în proteine

Carnea de pui fiind bogată în proteine ​​oferă energia necesară pentru buna funcționare a organismului. Consumul de 100 g de piept de pui ar putea fi suficient pentru a acoperi jumătate din aportul zilnic de proteine.

De asemenea, calciul din pui ajută la menținerea sănătății oaselor și asigură buna funcționare a ficatului, rinichilor, ficatului și sistemului nervos central.

3.Protejează împotriva cancerului

Puiul este bogat în niacină, un anumit tip de vitamina B care protejează organismul de cancer și de alte boli ereditare. Înainte de a vă decide să gătiți puiul, îndepărtați grăsimea vizibilă, deoarece nu este bună pentru inimă. Aceste depozite de grăsime arată adesea albe și puteți solicita chiar celor de la alimentară să îndepărteze grăsimea.

Pentru a-l menține într-o formă mai bună, ar trebui să-l marinezi cu condimente sănătoase, cum ar fi coriandru și brânză de vaci, astfel încât puiul să absoarbă toată savoarea și să devină mai gustos. Puiul fript sau prepararea lui la grătar sau la cuptor este, de asemenea, o alternativă sănătoasă pe care ați putea să o luați în considerare.

Cele mai citite articole

ARTICOLE RELEVANTE