Cu toții am auzit cel puțin o dată de Feng Shui, acea știință care are capacitatea de a ne dezvălui tipurile de energii aferente fiecărui spațiu și potențialul de a ne îmbunătăți calitatea vieții. Feng Shui are o lungă tradiție, printre primele atestări ale folosirii principiilor sale numărându-se scrieri vechi de peste 5.000 de ani descoperite în China. Aflăm mai multe detalii despre modul în care poți utiliza această știință în propria locuință de la arhitectul de interior Cristina Postu.
„Feng Shui este o știință, rezultatul unor calcule care țin de mai mulți factori, cum ar fi fațada principală, poziția exactă a planului locuinței în relație cu punctele cardinale, data la care s-au activat prima dată energiile acolo, adică data la care s-au mutat primii locatari, și așa mai departe. Energiile prezente sunt pozitive, negative și în continuă mișcare. Există remedii pe care un specialist, practicant de Feng Shui, le poate implementa în fiecare spațiu astfel încât să anihileze efectele nefavorabile și să le activeze sau să le intensifice pe cele favorabile”, ne-a declarat Postu care, la rândul său, este practicantă de Feng Shui.
Ea consideră că această știință poate fi un instrument util în îmbunătățirea diverselor aspecte ale vieții, de la sănătate și armonie, la relații și studii. Mai mult, Feng Shui poate să ne aducă prosperitate, spune Postu.
Aceasta ne atenționează însă că pentru a aplica în mod corect principiile Feng Shui este important să apelăm la un specialist, care poate să ne evalueze locuința, biroul sau spațiul în care ne desfășurăm activitatea de afaceri.
Cum amenajezi un dormitor după principiile Feng Shui
Unul dintre cele mai importante spații din locuința noastră, unde ne și petrecem destul de mult timp, este dormitorul, iar prin intermediul principiilor Feng Shui ai posibilitatea de a-l transforma într-o adevărată oază de odihnă și de relaxare.
„Sfaturile mele ar fi următoarele – pentru că în dormitor se petrece o mare parte din timp, acesta trebuie să fie poziționat pe o energie bună de munte – odihnă, relaxare, liniște, poate chiar fertilitate – căreia i se vor aplica remedii. De asemenea, un aspect important ar fi acela ca patul să aibă o tăblie voluminoasă, impunătoare, iar la picioare să existe o banchetă cu puțin mai înaltă decât cea a cadrului plus a saltelei. Această geometrie este una protectoare, dă senzația de siguranță. Este important ca deasupra capului, atunci când se doarme, să nu existe grinzi. În caz contrat, prin diferite artificii de design, pot fi acoperite”, ne-a explicat Postu, menționând, totodată, că înainte de a face orice schimbare în cameră, un specialist în Feng Shui va efectua o serie de calcule pentru a determina soluțiile potrivite pentru spațiul respectiv.
Cele mai citite articole
Dacă ești pasionat de design interior și îți dorești să îți amenajezi locuința după cele mai noi tendințe, atunci nu trebuie să ratezi evenimentul Construiești Ușor, Inteligent, Bine (CUIB) care se va organiza, în perioada 29-31 martie, în București. Imobiliare.ro este partener oficial al evenimentului CUIB.
Acesta cuprinde trei zile cu 30 de conferințe și workshop-uri la care vor participa peste 20 de specialiști, atât din țară, cât și de peste hotare.
Cristina Postu se va afla și ea la CUIB, în calitate de speaker, și va lua parte la workshop-ul dedicat celor care se pregătesc să își construiască o casă, pe tema „Textură, formă, lumină și culoare”, alături de designerii Mihai Caraghiaur și Mario Stoica, dar și la conferința dedicată specialiștilor „Implementarea unui proiect de design”, alături de arhitectul Andi Bufea și de designerul Valentin Oltean.
Biletele au fost puse deja în vânzare și sunt disponibile AICI.
Sursa: Imobiliare.ro