Tipuri de echipamente esentiale intr-o bucatarie profesionala

Autor: Ziarul Top

Echipamentul profesional adecvat este partea cea mai importanta atunci cand vrei sa amenajezi o bucatarie pentru un restaurant sau un spatiu asemenator. Dintr-un astfel de loc sunt esetiale echipamentele si ustensilele pentru preparare si cele care servesc la gatitul mancarurilor, precum si cele care iti permit sa depozitezi mancarea in conditii cat mai sigure.

Sunt cateva tipuri de echipamente de care vei avea nevoie atunci cand amenajezi o bucatarie profesionala, pentru a te asigura ca produsele finale, cele care ajung pe masa clientilor, sunt preparate corespunzator, in cele mai bune conditii.


Cei aflati la inceput de drum, care intetioneaza sa isi deschida pentru prima data un mic restaurant, o terasa, firma de catering sau cantina, trebuie sa acorde o mare atentie documentarii si sa aleaga echipamente de calitate, de maxima eficienta, care sa ii ajute sa isi puna pe picioare mica afacere. Atunci cand pornesti prima data o astfel de afacere sunt multe detalii de care va trebui sa tii cont, asadar nu ai nevoie de echipamentele care sa iti complice situatia.

Echipamentele profesionale mici

Tipurile si numarul de echipamentele mici de care ai nevoie depinde de tipul de restaurant pe care il detii. In toate bucatariile sunt necesare cratiti, tigai, tavi, tocatare. Alte restaurante au o gama mai extinsa in care se regasesc mixere, masini de tocat carne, blendere, feliatoare de paine sau de mezeluri.

Echipamentele pentru gatit si incalzit

Intr-o bucatarie profesionala se gaseste cel putin o masina de gatit. Gama de masini de gatit existente este bogata si ar trebui sa alegi modelul care raspunde cel mai bine cerintelor tale. De asemenea, este important sa existe si un echipament pentru a pastra mancaurile calde inainte de a fi servite clientilor. Atunci cand iti echipezi bucatarie cu masini de gatit performante, o mare parte din munca celor din bucatarie este usurata.

Echipamentele pentru pastrarea la rece

Toate bucatariile au nevoie de echipamente in care ingredientele si preparate sa fie pastrate la rece, asadar frigiderele si congelatoarele nu ar trebui sa lipseasca din bucatariile profesionale. Alimente de baza precum lacatatele, ouale, carnea au nevoie sa fie depozitate la rece pentru a se mentine proaspete si in acelasi timp este posibil ca uneori anumite cantitati de mancare sa fie puse la congelator atunci cand sunt preparate in avans.

Echipamente pentru autoservire

In functie de tipul de restaurant sau cafetarie pe care il detii, echipamentul pentru autoservire este util in acest spatiu pentru ca ajuta in procesul de servire. Un exemplu sunt dozatoarele pentru bauturi de la care clientii isi pot lua singuri cafea, suc sau apa.  Unele restaurante sau cafetarii mai au de asemenea dozatoare pentru inghetata si salad-bar de unde clientii isi pot lua singuri ceea ce doresc.

ARTICOLE RELEVANTE