Pentru cei care au ca şi principală ocupaţie agricultură, vremurile moderne şi noile descoperiri tehnologice aduc numeroase avantaje, astfel încât uşurează munca oamenilor foarte mult. Combinele şi tractoarele sunt cele mai des întâlnite utilaje de către cei care iubesc munca câmpului, de agricultorii care ştiu cât de mult valorează bucată de pământ, iar agricultura în România este o ramură foarte importantă, anual fiind exploatate şi exportate cantităţi mari de grâne şi de legume.
La baza agriculturii sta multă muncă, sudoare, investiţii în tehnologia modernă, în utilaje agricole de tip combine şi tractoare şi în piese de schimb din oferta unor magazine de specialitate, cum este Dicor Parts. Pentru că în agricultură, cele mai des utilizate maşinării sunt tractoarele şi combinele agricole, invenţii cu ajutorul cărora un teren poate fi recoltat în câteva ore, este necesar să existe şi piese pentru lucrările de reparaţii şi de întreţinere ale acestora. Deşi sunt greu de întreţinut combinele agricole, există posibilitatea de a cumpăra piese pentru acestea de la cele mai importante branduri în domeniu.
Ce sunt combinele agricole şi ce caracteristici au?
Cea mai cunoscută companie ce oferă combine agricole de înaltă clasă în ziua de azi, cunoscută în întreaga lume este CLAAS, un brand cu tradiţie şi cu renume, deoarece inovaţiile tehnologice actuale au făcut ca agricultorii romani să îndrăgească brandul şi să aleagă mereu atât combinele, cât şi piesele pentru combine sub această marca. De pe un site de specialitate, clienţii pot afla tot ceea ce au nevoie să ştie despre produsele lor şi piesele pentru combine, atât pentru schimburile de rutină, necesare oricărei maşinării, cât şi pentru reparaţii.
Combinele agricole sunt maşini autopropulsate folosite pentru recoltarea plantelor de seminţe, în principal cereale, într-o singură operaţie, permiţând recoltarea şi treieratul simultan. Cele mai recente şi mai moderne astfel de maşinării sunt echipate cu diferite îmbunătăţiri, precum cabine cu aer condiţionat, sisteme de control, asistentă la conducere cu GPS s chiar corectarea inclinării sau oizontalitatea barei de tăiere.
Combinele agricole sunt echipate cu diferite sisteme de ghidare, inclusig pentru urmărirea prin satelit şi sisteme de măsurare a cantităţilor recoltate sau a calităţii bobului. Există, aşadar, combine agricole cu agitatori, neconvenţionale şi hibrizi.
Din anii 1990 şi până în anii 2000, combinele au fost echipate cu sisteme din ce în ce mai sofisticate de separare mecanică sau pneumatică a cerelalelor, lucru care a cerut studii detaliate asupra proprietăţilor aerodinamice ale boabelor suspendate în flux de aer. Maşinile au fost dotate, recent, cu senzori exacţi, ce sunt rezistenţi la praf şi la condiţii de treierat, precum şi cu sitsteme de control automate asociate camerelor şi GPS de măsurare, senzori de debit şi senzori radar de viteză.
Combina – maşinăria ce schimba întregul curs al agriculturii moderne
Combina agricolă este masinăria modernă ce poate să schimbe întregul curs al agriculturii moderne, însă, că orice altă invenţie din această categorie, şi combină necesită reparaţii şi mai ales lucrări de mentenanţa pentru a-şi menţine un nivel de funcţionare optim. De aceea este necesară găsirea unor piese special concepute pentru aceste maşinării.