Nevoia de a economisi timp și resurse este resimțită de orice antreprenor, indiferent de industria în care activează, de numărul de angajați sau dimensiunea business-ului său. Însă, evoluția accelerată a tehnologiei a permis dezvoltarea unor aplicații care să îi ajute pe antreprenori să gestioneze mai ușor procesele de lucru, să automatizeze task-uri și să urmărească investițiile pentru a lua decizii corecte referitoare la afacerea lor.
Mai jos, câteva exemple de aplicații business.
Aplicații de tip CRM (Customer Relationship Management)
Care este scopul unor astfel de aplicații business?
Aplicațiile CRM ajută antreprenorii să urmărească și să gestioneze interacțiunile cu clienții. Acestea oferă funcționalități precum gestionarea contactelor, urmărirea vânzărilor (de la plasarea unei comenzi în magazinul online până la livrarea acesteia la adresa clientului) și automatizarea campaniilor de marketing.
Aplicații de gestionare a task-urilor și proiectelor
De ce merită să investești în aceste aplicații?
Aplicațiile de gestionare a task-urilor facilitează planificarea și urmărirea proiectelor. Acestea pot include funcționalități precum managementul sarcinilor de lucru specifice fiecărui departament, comunicarea cu echipele implicate în soluționarea lor și monitorizarea progresului proiectelor. În acest fel, poți avea un flux de lucru coerent, poți evita supraaglomerarea cu task-uri și poți gestiona stresul și presiunea care afectează productivitatea.
Aplicații pentru gestionarea proceselor de Marketing Digital
De ce ai nevoie de astfel de aplicații?
Aplicații de Marketing Digital vin în sprijinul antreprenorilor pentru a automatiza anumite procese din campaniile de promovare. De la trimiterea de e-mailuri automate până la personalizarea conținutului, aceste platforme sprijină eforturile de a promova imaginea companiei în mediul digital.
Aplicații de facturare
Cum te pot ajuta aplicațiile de facturare?
Acestea sunt instrumente esențiale pentru automatizarea proceselor financiare și permit funcționalități precum gestionarea facturilor, urmărirea cheltuielilor și generarea rapoartelor financiare. Urmărind datele din aplicații, poți lua decizii cu privire la gestionarea resurselor și poți face investiții cară să ajute business-ul tău să progreseze și să facă față fluctuațiilor din piață.
Aplicații de comunicare internă
Care este rolul acestor aplicații?
Dezvoltarea de aplicații business care facilitează comunicarea și colaborarea între membrii echipei are impact pozitiv asupra modului în care funcționează compania. Aceste platforme oferă chat-uri în timp real, apeluri video și integrări cu alte aplicații de productivitate, fiind în același timp ideale pentru cei care adoptă lucrul la distanță.
Aplicații de automatizare a sarcinilor repetitive
Cum te poți economisi timp prin folosirea acestor aplicații?
Economisirea de timp înseamnă automatizarea unor sarcini repetitive precum conectarea diferitelor aplicații și servicii online. De exemplu, cu ajutorul acestor aplicații poți seta reguli pentru a transfera automat datele dintr-un formular online într-o bază de date și de acolo să fie preluate pentru diverse strategii.
Aplicații de gestionare a resurselor umane
Ce procese de lucru acoperă aceste aplicații?
Aplicațiile de gestionare a resurselor umane pot acoperi sarcini de lucru care au legătură cu toate procesele inclusiv recrutarea, gestionarea performanței și administrarea timpului de lucru al angajaților (concedii, lucru peste program etc.)
De ce trebuie să ții cont atunci când alegi să investești într-o aplicație de business?
Deși mai sus am vorbit despre dezvoltarea de aplicații business care ajută antreprenorii să-și gestioneze sau chiar automatizeze procesele și afacerea lor și am oferit exemple, mai există câteva aspecte particulare de care este recomandat să ții cont.
Iată câteva dintre ele:
- nevoile specifice – fiecare business este diferit. Astfel, poate că ai nevoie de o aplicație business de tip CRM, dar acest CRM trebuie să fie adaptat nevoilor tale. Alegând să lucrezi cu o echipă de dezvoltare care are o abordare flexibilă și experiență în mai multe industrii și verticale, poți găsi suportul de care ai nevoie pentru a dezvolta o astfel de soluție.
- timpul și bugetul pe care ești dispus să le investești – cu cât aplicația este mai complexă, cu atât timpul de dezvoltare se poate prelungi. De asemenea, cu cât ai mai multe funcționalități de dezvoltat, cu atât bugetul de acoperire al lor poate crește.
- nevoia de suport în gestionarea aplicației – pentru ca aplicațiile să fie cu adevărat eficiente și să te ajute să-ți atingi scopurile trebuie să înveți să le folosești. Acest lucru se poate realiza printr-un training oferit de către echipa de dezvoltare. Totodată, ai nevoie de suportul echipei software pentru a updata aplicația cu noi funcționalități și a ține pasul cu evoluția tehnologică.
Astfel, exemplele de aplicații și recomandările anterioare nu numai că îmbunătățesc eficiența operațională, dar permit antreprenorilor să-și concentreze eforturile asupra strategiilor de creștere și inovație, contribuind la succesul a lungă durată al afacerii lor.