Centrul Bucureștiului, punctul „fierbinte” pentru proiecte imobiliare? 236 de apartamente și un ansamblu de birouri finalizate în vara lui 2019

Autor: Ziarul Top

Centrul Bucurestiului atractiv pentru proiecte imobiliare Soho Unirii

În ciuda dificultății de a găsi terenuri libere pentru construcții, două proiecte imobiliare importante, unul de apartamente, iar altul de birouri, vor fi fost finalizate vara aceasta în perimetrul central al Bucureștiului.

Zona centrală a oricărui (mare) oraș este, în mod firesc, cea mai atractivă când vine vorba de proiecte imobiliare, fie ele rezidențiale, fie de birouri (și nu numai). Pe piața din București, un impediment important pentru cei interesați de asemenea dezvoltări este reprezentat, însă, de raritatea terenurilor pretabile pentru construcții (în corelație, desigur, cu prețurile ridicate ale proprietăților care sunt, totuși, disponibile). Cu toate acestea, pentru vara lui 2019 a fost anunțată finalizarea lucrărilor la două proiecte importante din zona centrală a Capitalei: unul rezidențial, iar altul de birouri.

Soho Unirii, o investiție britanică de 26 mil. euro

Pe piața rezidențială, dezvoltatorul imobiliar britanic London Partners, parte a unui grup internațional activ pe piața românească din 1994, a anunțat recepția lucrărilor pentru ansamblul Soho Unirii (foto sus). Astfel, în acest moment se lucrează la ultimele detalii ale proiectului, în special în zonele comune. Potrivit reprezentanților companiei dezvoltatoare, predarea efectivă a unităților locative către cumpărători va avea loc până la finalul acestei veri, în funcție de procesele individuale de cadastrare și intabulare.

Amplasat între stațiile de metrou Unirii și Timpuri Noi, Soho Unirii a necesitat o investiție de circa 26 de milioane de euro. Proiectul cuprinde 236 de apartamente cu una, două, trei și patru camere, distribuite în trei clădiri cu regim redus de înălțime (cinci etaje, iar al șaselea retras).

„Piața imobiliară din România este una atractivă și suntem satisfăcuți de rezultatele înregistrate cu Soho Unirii, unde am deschis practic o nouă zonă de dezvoltare rezidențială, în inima Bucureștiului. Analizăm diferite oportunități noi de investiții, fiind interesați atât de noi potențiale dezvoltări rezidențiale cât și de potențiale dezvoltări mixte, care să includă atât spații de birouri cât și rezidențiale.”

Richard McLaughlin-Duane, Managing Partner London Partners

Cumpărătorii, majoritar utilizatori finali

De menționat este faptul că aproximativ 70% din apartamentele din cadrul Soho Unirii au fost deja achiziționate. Potrivit reprezentanților SVN România, consultantul și agentul exclusiv al proiectului, cea mai mare parte a cumpărătorilor sunt utilizatori finali care și-au dorit o locuință nouă, amplasată în apropiere de punctele de interes din Piața Unirii, dar și Tineretului și Timpuri Noi. Printre facilitățile și dotările ansamblului se numără zona de recepție amplă, finisajele superioare din punct de vedere calitativ, sistemul de încălzire prin pardoseală, precum și sistemul centralizat de încălzire.

Centrul Bucurestiului atractiv pentru proiecte imobiliare THE MARK

THE MARK – birourile unde tehnologia întâlnește arta

Un alt proiect imobiliar important din zona centrală a Capitalei este complexul de birouri THE MARK (foto sus), a cărui deschidere oficială a fost anunțată săptămâna trecută de către dezvoltatorul austriac S Immo AG. O investiție de peste 45 milioane de euro, acesta este format din două clădiri, anume un turn de 15 etaje și, respectiv, un imobil de șase etaje. Suprafața închiriabilă cumulată a acestora este de aproximativ 25.500 de metri pătrați (spații de birouri, dar și comerciale). Ansamblul dispune de o fațadă inteligentă meteosensibilă, care îi conferă o vizibilitate sporită chiar și după lăsarea întunericului.

Potrivit reprezentanților companiei dezvoltatoare, spațiile de birouri și cele comerciale au, în momentul de față, un grad de ocupare de aproape 100%. Astfel, printre chiriașii complexului se numără companii precum Infosys, Deloitte, Dentons, WPP, Starbucks, Esky Travel și restaurantul The Mark/Rosan Grup. Chiriașii clădirilor vor avea la dispoziție 300 locuri de parcare în subteran, plus 44 de spații la exterior.

„Suntem foarte încântați că putem anunța oficial deschiderea clădirii THE MARK. De fapt, aceasta nu este doar o clădire de birouri, ci o comunitate. Am urmărit să oferim cel mai bun produs atât din punct de vedere arhitectural și durabilitate, dar și din punctul de vedere al experienței pe care o trăiești lucrând sau vizitând THE MARK.”

Friedrich Wachernig, membru al boardului S Immo AG

Arhitectul Chapman Taylor și artistul Aldo Giannotti

Complexul THE MARK a fost dezvoltat pe baza unui concept al arhitectului Chapman Taylor, recunoscut pe plan internațional. Spațiile de birouri „inteligente” îmbină tehnologia de ultimă generație cu o viziune artistică semnată de Aldo Giannotti. Intitulată „Flight of steps”, opera realizată de acesta în interiorul clădirii este constituită în jurul metaforei treptelor, ce trimite la parcursul vieții omului de la tinerețe până la o vârstă înaintată.

Sursa: Imobiliare.ro

ARTICOLE RELEVANTE