Orice model de carcasă laptop este predispusă la zgârieturi, pete, fisuri de mai mică sau mai mare amploare, inclusiv la deteriorarea balamalelor care prinde partea superioară de partea inferioară a carcasei.
Deși utilizatorii încearcă să aibă mare grijă de acest gadget fără de care nu mai putem trăi acum, indiferent dacă folosesc laptopul drept computer principal sau pe post de device secundar smartphone-ului, bun de luat la întâlnirile de afaceri, evenimente sau în vacanță, până la urmă carcasa laptopului tot va avea de suferit.
Cele mai grave incidente sunt acelea în care calculatorul portabil este scăpat pe jos de la înălțime pe gresie, marmură, parchet sau atunci când, din întâmplare cineva pur și simplu se așează pe laptopul uitat neglijent pe canapea, fotoliu sau pe un scaun.
Dacă aveți deja o carcasă pe laptop cu probleme și doriți să o înlocuiți cu una nouă, după ce o comandați online pe aceea care se potrivește modelului de calculator portabil deținut, cea mai dificilă parte a acestei operațiuni va fi aceea de a scoate carcasa veche de calculator fără să faceți niciun fel de deteriorare a celorlalte componente.
Îndepărtarea unei carcase laptop vechi – pași generali:
1. Închideți laptopul, scoateți cablul de alimentare din priză și/sau toate dispozitivele auxiliare externe conectate la respectivul computer.
2. Treceți ușor cu degetele pe marginea carcasei, de jur împrejur, insistând în apropierea porturilor (mai ales a acelora USB), pentru a depista eventualele fisuri care pot să existe pe carcasă și care pot îngreuna scoaterea acesteia.
3. Introduceți o șurubelniță sau o altă unealtă potrivită în șanțul de îmbinare al celor două părți ale carcasei și apăsați ușor până când aceasta începe să se desprindă de corpul laptopului.
Există unii specialiști în depanare calculatoare care recomandă chiar folosirea unui card de credit (atenție, expirat!) sau chiar a unui card de genul abonament autobuz, farmacie, pe care să îl folosiți drept pârghie pentru desprinderea carcasei: În așa fel nu riscați să nu se strice și alte componente interne ale computerului prin lovirea acestora cu o unealtă metalică.
În funcție de cât de grav deteriorată este carcasa, dar și de intenția pe care o aveți, există două variante: fie puteți acționa unealta ajutătoare în așa fel încât vechea carcasă să fie desfăcută întreagă, fie pur și simplu să nu vă faceți probleme dacă plasticul tare ale carcasei se sparge și să acționați „mai din topor” (dar, atenție la componentele plăcii de bază!). Oricum ar fi, ideea este aceea de a reuși la final să fi desfăcut ambele părți ale carcasei fără a prejudicia și alte elemente ale computerului în cauză.
Cumpără o carcasa nouă potrivită înainte de a merge la service pentru înlocuire!
Cei mai mulți oameni consideră că înlocuirea carcasei notebook-urilor poate fi efectuată numai la un service IT.
Este posibil să fie așa, mai ales că dacă nu sunteți pasionați de domeniu, dacă nu sunteți ași ai meșteritului. E mai înțelept ca să mergeți la un service pentru un schimb (înlocuire) de carcasă laptop.
Dar chiar și așa, ideal ar fi să plătiți doar manopera în sine, nu să achiziționați și carcasa de laptop de la ei, deoarece s-ar putea să fie destul de scump ca să procedați astfel.
Cel mai bine ar fi să aveți deja noua carcasă achiziționată online de la Itronics.ro, deoarece pe site-ul magazinului o să găsiți la un preț excelent mai mult ca sigur și acel model care vă trebuie.
Dacă nu vă descurcați, e suficient ca să contactați online un reprezentant Itronics pe chat-ul existent chiar la secțiunea Carcase Laptop. O să primiți cele mai bune recomandări și o să intrați în posesia produsului comandat extrem de rapid. Mai apoi, rămâne doar ca să mergeți la service-ul ales și, mai mult ca sigur, chiar pe loc, un depanator calculatoare o să facă schimbarea acesteia.
Dacă alte componente se mai pot achiziționa la mâna a doua, sub nicio formă să nu vă vina ideea de a căuta pe net o carcasă laptop second hand, deoarece, chiar dacă aparent pare ok, ea poate să aibă vicii ascunse periculoase și, foarte curând ele să se și manifeste, uneori chiar deteriorând grav anumite piese interne ale computerului portabil.