Siguranța locuinței este o preocupare majoră pentru multe persoane, iar tehnologia modernă oferă soluții eficiente pentru a-ți proteja casa și familia. De asemenea, este necesară verificarea și îngrijirea corespunzătoare a proprietății. Descoperă mai multe recomandări utile în acest articol.
Alege sisteme de securitate adecvate
Dacă dorești să îți faci casa cât mai sigură, este important să alegi dispozitive adecvate pentru controlul accesului, sisteme de alarmă și de supraveghere video. Mai mult, ai posibilitatea de a încheia un contract cu o firmă de securitate, care să intervină de urgență în cazul unui pericol legat de securitatea locuinței.
Dispozitive pentru controlul accesului
Dacă nu vrei ca oricine să intre pe proprietatea ta, instalează dispozitive pentru controlul accesului, la intrarea în casă ori în curte: cu carduri, cartele, coduri numerice sau chiar prin intermediul unei aplicații instalate pe smartphone. Ultima variantă îți permite să oferi acces temporar pentru anumite persoane, fără să fie nevoie să te deplasezi la ușă sau la poartă.
Sisteme de alarmă
Descurajează intrările prin efracție, furturile sau distrugerile de bunuri de pe proprietatea ta cu un sistem de alarmă adecvat, mai ales dacă în zona în care locuiești au avut loc incidente nedorite sau pur și simplu vrei să te simți în siguranță. Poți opta pentru senzori de mișcare, de zgomote și vibrații (geam spart).
Supraveghere video
Instalarea unor camere de supraveghere moderne îți permite să vezi ce se întâmplă pe proprietatea ta chiar de pe telefonul inteligent sau de pe laptop, indiferent de cât de departe ești de casă. În plus, sistemele pot stoca videourile pentru o perioadă mai scurtă sau mai lungă, astfel încât să poți derula imaginile și să verifici activitatea din curte de la un anumit moment.
Împrejmuiește proprietatea
Pentru a crește nivelul de securitate a proprietății tale, este indicat să alegi o soluție sigură de împrejmuire. Astfel, animalele nu vor putea pătrunde cu ușurință sau deloc în curte și, de asemenea, oamenii vor fi descurajați să încalce perimetrul locuinței tale. Mai mult, folosește dispozitive de control al accesului pentru fiecare poartă și supraveghează video zona din jurul casei tale.
Încheie o poliță de asigurare a locuinței
Chiar și cele mai sigure case sunt supuse unor riscuri, iar o poliță de asigurare te poate scăpa de multe griji. În funcție de serviciul ales, pot fi acoperite: incendiile, furturile, dezastrele naturale, inundațiile, alunecările de teren, daunele cauzate de tine și familia ta propriei case sau a celor învecinate etc.
Îngrijește, repară și consolidează casa
Siguranța casei nu înseamnă doar instalarea unor sisteme de control al accesului, alarme și supraveghere video, ci și respectarea rigorilor în construcții și folosirea unor materiale adecvate: rezistente la cutremure, incendii, vânturi puternice, furtuni ș.a.
Verifică periodic starea casei tale și a curții, îndepărtează elementele care pot fi periculoase, repară instalațiile electrice, sanitare sau termice și finisajele, consolidează structura de rezistență, dacă este necesar.
O casă cât mai sigură este esențială pentru a-ți proteja familia și bunurile de valoare. Prin implementarea unor măsuri precum utilizarea dispozitivelor pentru controlul accesului, instalarea sistemelor de alarmă și supraveghere video, împrejmuirea proprietății, asigurarea locuinței și întreținerea periodică a proprietății, vei putea dormi mai liniștit noaptea sau vei putea pleca în vacanță fără prea multe griji.
Sursă foto: freepik.com