HUAWEI watch gt 2e

Autor: Ziarul Top

Motive pentru care ar trebui să îți cumperi un ceas inteligent

Ceasurile inteligente sau smartwatch-urile au devenit mai mult decât un simplu accesoriu care poate da un plus de eleganță ținutelor noastre. Aceste tipuri de ceasuri folosesc o tehnologie avansată care ne ajută să ne monitorizăm starea de sănătate, evoluția sportivă, calitatea somnului sau să nu ratăm niciun mesaj sau apel de la cei apropiați. Spre deosebire de alte dispozitive electronice, smartwatch-urile sunt echipate cu o gamă largă de specificații utile și senzori preciși care ne pot îmbunătăți calitatea vieții.

Citește mai departe pentru a afla de ce ar trebui să își cumperi și tu un ceas inteligent!

Beneficiile ceasurilor inteligente

Smartwatch-urile sunt dotate cu numeroase funcții utile pentru fiecare individ, indiferent de stilul de viață, vârstă sau gen. Fie că ești o persoană mai activă și vrei să îți planifici următorul antrenament sau pur si simplu vrei să știi ce ritm cardiac ai în orice moment al zilei, achiziționarea unui ceas inteligent poate fi o investiție bună.

  • Notificări direct pe ceas, fără să verifici telefonul foarte des.

Potrivit studiilor din ultimii ani, telefonul unui singur individ primește în medie 50 de notificări pe zi, ceea ce înseamnă că tot de atâtea ori îl verificăm pentru a le citi. Atunci când nu ai acces imediat la telefon, fie pentru că ești într-o ședință, alergi, conduci sau gătești, tot ce trebuie să faci pentru a citi notificările este să arunci o privire peste ceasul de la încheietura mâinii. Odată ce ai sincronizat telefonul cu smartwatch-ul, orice tip de notificare poate fi vizualizată pe ecranul ceasului, inclusiv mesajele, mail-urile și apelurile.

  • Apel de urgență atunci când ești în pericol.

Pentru siguranța ta, pe anumite ceasuri inteligente a fost instalat un senzor special care detectează căderile, emițând o notificare de control. Prin urmare, dacă utilizatorul nu răspunde la acea notificare, atunci smartwach-ul efectuează un apel de urgență pentru a primi ajutor cât mai rapid posibil. De asemenea, utilizatorul trebuie să stabilească dinainte cine este persoana care trebuie sunată în caz de urgență. Această funcție este ideală atât pentru persoanele active, cât și pentru persoanele în vârstă.

  • Informații legate de activitatea sportivă.

În funcție de activitatea sportivă pe care dorești să o efectuezi, ceasul îți pune la dispoziție o grămadă de informații, precum valorile VO2Max, câte calorii ai consumat, ritmul cardiac, viteza cu care ai alergat, harta pe unde ai fost, câți pași ai făcut sau intensitatea antrenamentului. Mai mult decât atât, poți primi și sugestii de antrenamente bazate pe condiția ta fizică, dar și sfaturi legate de perioada de recuperare, astfel încât să te refaci complet până la următorul workout.

  • Monitorizarea stării de sănătate.

Cu ajutorul ceasurilor inteligente îți poți monitoriza starea de sănătate, cum ar fi saturația oxigenului în sânge (SpO2), bătăile inimii, nivelul de stres pe toată durata zilei sau calitatea somnului. Există smartwatch-uri care îți pot oferi sfaturi despre cum să te odihnești mai bine, analizând în același timp modul în care respiri.

  • Muzică direct de pe ceas.

Utilizarea telefonului în timpul antrenamentului poate fi incomodă, mai ales când alergi în aer liber. Dacă ești genul de persoană care preferă să asculte muzică în timpul exercițiilor, atunci cu siguranță un ceas inteligent este tot ce ai nevoie. Tot ce trebuie să faci este să conectezi ceasul la căștile Bluetooth.

Cum sa alegi un ceas inteligent bun?

Cele mai importante caracteristici pe care trebuie să le ai în vedere atunci când îți alegi ceasul sunt:

  • Personalizarea afișajului digital.

Alege un ceascare îți permite să personalizezi afișajul digital. De pildă, ceasul trebuie să aibă o varietate de teme, culori sau lumini, dar și posibilitatea de a alege ce detalii să afișezi pe ecranul principal, cum ar fi numărul de pași sau starea vremii.

  • Sistemul de operare.

De cele mai multe ori, ceasul inteligent se poate sincroniza cu un telefon numai dacă au sisteme de operare compatibile. Totuși, există și ceasuri care pot fi compatibile cu toate sistemele de operare.

  • Autonomia bateriei.

Chiar dacă nu ai antrenamente zilnic, un ceas inteligent trebuie să aibă o autonomiei a bateriei cât mai mare pentru a-ți oferi constant informații despre starea de sănătate. De exemplu, HUAWEI watch gt 2e consumă foarte puțină energie și îți asigură o durată de viață a bateriei de până la două săptămâni.

Așadar, ceasurile inteligente sunt destul de asemănătoare cu telefoanele, în anumite privințe, iar achiziționarea unui astfel de dispozitiv este, într-adevăr, o investiție ce merită făcută. Nu uita să ții cont și de părerea specialiștilor înainte de a cumpăra un astfel de ceas pentru a face alegerea potrivită pentru tine. Smartwatch-urile îți oferă posibilitatea de a-ți monitoriza starea de sănătate în orice moment al zilei, indiferent dacă ești o persoană activă sau nu.

ARTICOLE RELEVANTE