Iustin Paraschiv susține cu aproape 40 de milioane de lei una dintre cele mai verzi crescătorii de păsări din țara noastră

Autor: Ziarul Top

Cu o alocare de 40 de milioane de lei și un angajament solid pentru progres, Grupul Carmistin a stabilit cea mai cuprinzătoare și modernă fermă avicolă din tot județul Olt. Localizată în comuna Potcoava, această fermă este un etalon de excelență în industria de creștere a păsărilor. Această unitate de producție nou-înființată este doar un element al unei platforme mai extinse pe care compania o amplifică în zonă, alăturându-se altor ferme de succes pe care deja le posedă în Vâlcea și Târgu Jiu.

Investiția efectuată de omul de afaceri Iustin Paraschiv în una dintre cele mai prietenoase cu mediul crescătorii de pui din țara noastră este o confirmare a dedicării sale față de inovație și durabilitate în sectorul avicol. De asemenea, este un exemplu clar de cum inovația și grija față de mediu pot coexista în agribusiness.

Ferma din Potcoava – Un etalon de inovație și eficiență în industria avicolă, în acord cu viziunea Carmistin

Ferma din Potcoava include facilități tehnologice de vârf, proiectate de Carmistin în colaborare cu furnizori de top din Germania și Belgia. Această parteneriat evidențiază un angajament continuu de a aduce cele mai revoluționare tehnologii în fermă, garantând astfel o creștere eficace, durabilă și de înaltă calitate a păsărilor, în conformitate cu standardele internaționale.

Astfel, discutăm despre prima fermă a companiei care dispune de o centrală care utilizează biomasă pentru încălzirea clădirilor. Prin utilizarea acestei centrale, unitatea de producție diminuează semnificativ emisiile de carbon și dependența de combustibili fosili, contribuind astfel la protejarea mediului și la atenuarea impactului asupra schimbărilor climatice.

De asemenea, pentru consumul de energie electrică, proiectul a fost planificat cu panouri solare instalate pe acoperișurile clădirilor. Această inițiativă marchează un pas important spre o utilizare durabilă a energiei și o diminuare semnificativă a costurilor operaționale ale companiei.

În ceea ce privește ventilația, cele 33 de clădiri ale fermei operează pe baza unui sistem tehnologic avansat. Mai exact, acestea sunt echipate cu ventilatoare cu motoare cu magneți permanenți, acestea reprezentând o soluție inovatoare pentru asigurarea unei circulații optime a aerului în interiorul acestora.

Ventilatoarele folosesc magneți permanenți și o tehnologie de comutare electronică pentru a oferi un flux de aer precis și controlat. Acest sistem tehnologic avansat aduce multiple avantaje, inclusiv îmbunătățirea semnificativă a eficienței energetice. Comparativ cu un sistem tradițional de ventilație, utilizarea ventilatoarelor cu motoare cu magneți permanenți îmbunătățește eficiența energetică cu aproximativ 50%.

Ferma de la Potcoava – Un exemplu de excelență în cercetare, educație și dezvoltare în industria avicolă

Ferma de la Potcoava reprezintă un proiect de vârf în cercetarea și dezvoltarea în industria națională de creștere a păsărilor. Aceasta poate fi văzută ca o platformă de inovație, unde sunt explorate cele mai avansate metode și tehnologii, cu scopul de a îmbunătăți performanța și a promova dezvoltarea durabilă a industriei avicole.

Cele mai citite articole

Acest proiect deschide noi orizonturi și introduce inovația într-un sector esențial pentru economie, având un impact pozitiv asupra calității produselor avicole, a eficienței operaționale și a sustenabilității în industrie.

Pe lângă asta, ferma este și un important punct de referință pentru educație și formare profesională în sector. În momentul inaugurării sale, Ferma de la Potcoava a marcat și lansarea unei serii de programe de practică pentru noile generații de lucrători în industria agrobusiness. Aceste programe reprezintă o oportunitate valoroasă pentru noii angajați de a se familiariza și de a lucra cu cele mai avansate tehnologii din domeniu.

În tandem cu deschiderea acestei ferme, compania noastră inițiază o serie de programe de practică pentru viitoarea generație de lucrători în domeniul agrobusiness. Noii noștri angajați vor avea oportunitatea să lucreze folosind cele mai recente tehnologii din domeniu, care pun accent pe energie verde și un nou model de bunăstare pentru animale. Acesta este un aspect de o importanță crucială pentru noi, pentru filosofia noastră de afaceri”, a declarat Andrei Brumaru, CEO Carmistin.

Această inițiativă ilustrează un angajament ferm în pregătirea viitorilor lucrători ai industriei avicole pentru a răspunde cu succes la provocările complexe ale domeniului, într-un mod sigur, durabil și eficient.

Investiția efectuată de Carmistin în ferma din Potcoava nu aduce doar beneficii la nivel de eficiență și sustenabilitate în industria avicolă, ci și un stimul puternic pentru dezvoltarea economică locală.

Compania a creat peste 80 de locuri de muncă, contribuind la reducerea ratei șomajului în zonă și oferind oportunități de muncă pentru locuitorii comunei Potcoava și ai județului Olt. Aceste noi posturi includ atât roluri tehnice și de inginerie, necesare pentru operarea tehnologiilor avansate implementate în fermă, cât și roluri administrative și de management.

De asemenea, Carmistin Grup a anunțat că va oferi oportunități de formare continuă pentru personalul său, pregătindu-i astfel pentru utilizarea tehnologiilor de vârf și cultivând un spirit de inovație și responsabilitate. În acest fel, compania nu doar crește calitatea vieții angajaților săi prin oferirea de locuri de muncă stabile, ci contribuie și la dezvoltarea abilităților acestora și la îmbunătățirea perspectivei lor profesionale.

Investiția efectuată de Carmistin în această fermă are, de asemenea, potențialul de a stimula dezvoltarea altor sectoare ale economiei locale. Compania așteaptă să crească cererea de servicii și produse locale, inclusiv servicii de transport, alimente, utilități și construcții, pe măsură ce ferma își extinde operațiunile.

Cele mai citite articole

ARTICOLE RELEVANTE