Fiecare casa trebuie sa fie confortabila, economica si sa aiba un climat prietenos, sigur si durabil, pentru intreaga familie. De ce ai lasa locuinta de izbeliste in calea frigului, a umezelii si, implicit, a zgomotului?
De ceva timp, tot mai multi constructori opteaza pentru izolarea locuintelor cu spuma poliuretanica, ce asigura eficienta energetica sporita, confort acustic si siguranta la foc. Iar eficienta energetica aduce cu sine si facturi scazute la energie, deci mai multi bani in bugetul familiei pentru lucrurile care conteaza cu adevarat.
Termoizolatia ofera un consum scazut de energie, mult mai mic decat pierderea de caldura din cazanul propriu de incalzire sau seminee. O astfel de abordare este sustinuta de faptul ca, izolarea termica bine plasata, va fi eficienta foarte mult timp, conform izoterm-system.ro.
Avantajele oferite de izolarea cu spuma poliuretanica
Permite casei sa respire
Spuma poliuretanica confera o rezistenta sporita, mai ales ca in compozitia sa se gasesc solventi organici care nu se distrug usor, deci nu este influentata de umiditate. In plus, spuma poliuretanica este prietenoasa cu mediul inconjurator, rezista la inghet, mucegai si permite difuzia vaporilor de apa din camera, oferind efectul de „respiratie” a intregii locuinte.
Asigura confort termic sporit
Spuma poliuretanica se caracterizeaza prin valori scazute ale conductibilitatii termice, ceea ce inseamna ca este o bariera extrem de eficienta importiva variatiilor de caldura. Pentru cladirile eficiente termic, coeficientul de transfer ar trebui sa fie de maxim de 0,15. Numai tehnologia de izolare poliuretanica va permite atingerea parametrii de mai sus.
Are capacitate de suprimare a zgomotului
Datorita compozitiei, spuma poliuretanica protejeaza locuinta de zgomote, deoarece absoarbe sunetele perturbatoare. In plus, protejeaza si impotriva aerului prea cald sau mult prea rece.
Are eficienta energetica ridicata, conform certificatelor
UE este preocupata de imbunatatirea eficientei energetice a cladirilor, iar in acest sens fiecare aparat sau locuinta trebuie sa indeplineasca anumite conditii pentru a obtine certificatul energetic.
In cazul locuintelor, certificatele energetice sunt extrem de utile pentru vanzarea, cumpararea si inchirierea de cladiri, mai ales ca le permite proprietarilor sa demonstreze eficienta, calitatea cladirii, iar astfel cumparatorii sau chiriasii se vor bucura facturi scazute la intretinere.