Schimbările mici pot duce la rezultate mari. A trăi cu mai puțin stres vă va ajuta să fiți o persoană mai fericită.
Puteți fi student, gospodar sau un profesionist care lucrează în domeniu. Stresul pare să aibă un impact profund asupra vieții noastre. Potrivit unui studiu realizat de Oracle și Workplace Intelligence, 91% dintre profesioniștii indieni s-au confruntat cu un nivel de stres mai ridicat decât media globală de 80%. Deși o parte din stres este inevitabilă, există modalități de a-l diminua.
Modificări ale stilului de viață
Acest lucru poate scădea nivelul hormonilor de stres și vă poate ajuta să vă simțiți mai în largul dumneavoastră.
Apa și fibrele sunt esențiale pentru a elimina orice hormoni care rămân în organism. Un intestin rău și problemele digestive pot face ca hormonii să fie dificil de digerat. Creșterea cantității de apă și fibre va ajuta la eliminarea acestor hormoni în plus.
Hrăniți-vă bacteriile intestinale bune
S-a demonstrat că alimentele prebiotice reduc nivelul de cortizol. De asemenea, ar trebui să includeți în dieta dumneavoastră alimente fermentate precum kimchi, varză, iaurt, chefir și iaurt. Alimentele prebiotice, cum ar fi ceapa, usturoiul, prazul și sparanghelul, bananele verzi și merele sunt, de asemenea, importante. Aceste alimente cresc bacteriile bune din intestin, care pot ajuta la scăderea nivelului de stres.
Existența alinierii intestinului cu creierul întărește faptul că dieta este un factor important în ceea ce privește stresul. O dietă bogată în fibre și proteine poate încuraja creșterea microbiotei prietenoase, producătoare de serotonină. Acest lucru ajută la ameliorarea stresului.
Conține proteine, fibre și grăsimi
Hormonii stresului sunt eliberați atunci când nivelul zahărului din sânge crește dramatic. Mesele echilibrate ajută la controlul glicemiei și previn creșterile hormonilor de stres. Evită alimentele bogate în zahăr și umple-ți farfuria cu suficiente fibre, proteine, grăsimi și calorii.
Acordați prioritate somnului
Cortizolul este eliberat atunci când corpul tău intră în modul de luptă sau de fugă. De asemenea, ați putea alege să beți mai multă cofeină în zilele de oboseală pentru a crește nivelul de cortizol. Ar trebui să vă propuneți cel puțin 7-9 ore de somn în fiecare noapte. Dacă acest lucru nu este posibil, atunci puteți lua o pauză în timpul zilei. Fă o yoga Nidra de 10 minute dacă nu ești un bun sforăitor.
Gestionează-ți emoțiile
Nivelul de cortizol este cel mai frecvent crescut de stresul emoțional cronic. Corpul tău nu poate face diferența între a fi urmărit de o pisică sau a lucra sub presiune. Stresul este stres pentru corpul tău. Poți gestiona stresul adăugând în zilele tale câteva activități de detensionare, cum ar fi jurnalul, mișcarea ușoară, respirația și alte activități care îți fac sufletul fericit.
Nu faceți exerciții fizice excesive
În timp ce exercițiile fizice sunt bune pentru sănătate, acestea pot provoca vârfuri de cortizol. Excesul de exerciții fizice te poate face să crezi că faci sport patru zile pe săptămână. Cu toate acestea, în loc să arzi grăsimi, probabil că îți va crește nivelul de cortizol și îți va stresa organismul. Evitați HIIT în timpul perioadelor menstruale sau premenstruale și poate rămâneți la jocul de NetBet Cazino.
Limitați-vă cofeina
Consumul de prea multă cafea poate provoca vârfuri de cortizol. Acest lucru este valabil mai ales dacă sunteți cu mâinile goale. Dacă vă place o ceașcă de cafea caldă dimineața, luați în considerare trecerea la matcha. Aceasta are un conținut scăzut de cofeină și nu afectează nivelul de cortizol. Pentru a reduce nivelul de cortizol, adăugați colagen sau lapte de nucă dacă vă place prea mult cafeaua.
Limitarea consumului de cofeină ajută la menținerea igienei autonome, promovează relaxarea și scade nivelul de stres.