Semiremorci prelate, frigorifice și multe altele: Soluții complete pentru transportul mărfurilor tale

Autor: Ziarul Top

Peste zece mii de angajați activează în domeniul transporturilor la noi în țară. E o piață care, în ciuda dificultăților, rămâne o necesitate, fie că ne referim la România ori la alte state mult mai dezvoltate. Dacă ești la început de drum, trebuie să știi că există mai multe tipuri de semiremorci, fiecare fiind concepute pentru a oferi soluții complete transporturilor.

De la semiremorci frigorifice și semiremorci cu prelate, până la semiremorci pentru containere, toate îți pot simplifica munca. Noile generații de semiremorci sunt proiectate să reziste și, mai ales, să facă față transporturilor grele și foarte grele. Află, din rândurile următoare, care sunt principalele tipuri de semiremorci și vezi ce model se potrivește cu specificul activităților întreprinse.

Semiremorci cu platformă

Semiremorcile cu platformă sunt deschise pe toate laturile, ceea ce înseamnă că facilitează încărcarea și descărcarea mărfurilor voluminoase, dar nu le protejează de intemperii. Încărcătura poate fi ridicată chiar și de sus ori din lateral cu ajutorul unui stivuitor. Principalele mărfuri transportate sunt: materiale de construcții, utilaje, lemn și cherestea.

Semiremorci frigorifice

Semiremorcile frigorifice sunt echipate cu sisteme speciale pentru controlul temperaturii. Practic, la interior, acestea funcționează pe principiul frigiderului. De obicei, se folosesc pentru a transporta produse perisabile sau congelate, dar își dovedesc utilitatea și pentru: produsele agricole, produsele farmaceutice, plante și flori sensibile la temperaturi mult prea ridicate.

Semiremorci prelate

Semiremorcile cu prelată sunt cele mai cunoscute tipuri de semiremorci datorită versatilității de care dau dovadă. În funcție de modelul ales și de specificațiile tehnice, poți transporta diferite tipuri de mărfuri cu o singură semiremorcă. E rapid, eficient și econom. Printre principalele mărfuri pe care le poți transporta, enumerăm: echipamentele electronice, piese auto de schimb, materiale de construcții, lemn, obiecte de mobilier, produse textile, produse alimentare neperisabile, cosmetice etc.

Semiremorci basculante

Semiremorcile basculante sunt echipate cu sisteme speciale care permit ridicarea și înclinarea platformei. Așa se facilitează descărcarea încărcăturilor grele. Cele cu cadru din oțel și-au câștigat popularitatea în rândul celor care lucrează cu transporturi de mare tonaj, dar și voluminoase. Ce tipuri de încărcături poți pune pe o semiremorcă basculantă? De la pietriș, nisip și bolovani până la pământ de umplutură și resturi menajere ori forestiere.

Semiremorci tip dubă

Deși nu toate dispun de sisteme pentru contorul temperaturii, semiremorcile tip dubă închisă sunt ideale pentru transportul mărfurilor de mare valoare sau mărfurilor casabile. Încărcătura este astfel protejată de condițiile meteorologice, dar și de eventualele furturi.

Semiremorci cu cisternă

Acestea sunt folosite excluziv pentru transportul de lichide, fiind fabricate din materiale rezistente, precum oțelul inoxidabil. Acestea au o formă specifică, urmărindu-se scăderea presiunii de pe rezervor.

Așadar, acestea sunt doar câteva dintre tipurile de semiremorci disponibile în piață. Cere sfatul unui expert înainte de a face o achiziție!

ARTICOLE RELEVANTE