Apa in a carei compozitie exista saruri de calciu si magneziu mai este cunoscuta si cu denumirea de apa dura. Daca o persoana se afla in situatia in care electrocasnicele din locuinta ei par sa nu mai functioneze din senin, se poate ca apa dura sa fie explicatia, intrucat in momentul in care calciul si magneziul intra in contact cu aparatele respective se formeaza depuneri.
In scopul de a remedia situatia, cei mai multi oameni apeleaza la dedurizarea apei. Prin acest proces se indeparteaza factorii care provoaca duritate, adica magneziul si calciul si se poate realiza prin intermediul unei statii de dedurizare sau cu un aparat care are functia de decalcifiere.
Iti poti da seama daca apa pe care o cosumi este dura?
Exista cateva indicii de care oamenii se pot folosi pentru a-si da seama daca apa la care au acces este dura sau nu, iar acestea sunt petele de pe vesela si gustul. Cei care vor sa fie siguri in privinta calitatii apei, vor achizitiona un kit de testare a duritatii totale, care le va spune tot ce trebuie sa stie despre cantitatea de apa respectiva.
Pentru a afla parerea unui profesionist in ceea ce priveste apa, oamenii pot alege sa apeleze la serviciile unui laborator privat care se ocupa cu analiza ei. Procesul nu este unul complicat: se va trimite o cantitate de apa catre laborator, iar persoana in cauza va primi rezultatele dupa putin timp. Ele nu se vor referi doar la duritate, ci si la pH, alcalinitate si alte aspecte similare.
Ce se poate intampla daca nu optezi pentru dedurizarea apei?
Apa dura va duce, in timp, la distrugerea electrocasnicelor. Cantitatea de magneziu si calciul se va depune pe tevi in cazul aparatelor care au nevoie de apa pentru a functiona, precum masina de spalat rufe, cea pentru spalat vase, aparatul de facut cafea etc.
In cele din urma, pentru a prelungi viata electrocasnicelor dintr-o locuinta, astfel incat sa nu se ajunga la inlocuirea lor din cauza defectiunilor, dedurizarea apei este indispensabila.