Ethereum reprezinta o platforma software deschisa si bazata pe tehnologie Blockchain si permite dezvoltatorilor sa isi faca si sa isi lanseze propriile aplicatii descentralizate.
Este mult mai mult decat o simpla criptomoneda si face parte din pachetul Ethereum. Oarecum se poate spune ca seamana cu Bitcoin insa exista diferente clare intre cele doua tehnologii.
Ethereum – mod de utilizare
Atat Bitcoin, cat si Ethereum impartasesc faptul ca sunt realizate untilizand tehnologia retelelor publice care se mai numeste si blockchain insa aici se termina totodata si asemanarea care exista intre ele.
Bitcoin este cel care ofera o singura aplicatie, un sistem electronic de tipul peer to peer care ajuta la efectuarea platilor online, fiind o moneda in forma pura.
Bitcoin foloseste aceasta tehnologie in scopul de a identifica persoanele care au Bitcoin, pe cand Ethereum foloseste tehnologia ca platforma pentru a rula toate aplicatiile descnetralizate. Bloomberg descrie aceasta tehnologie drept soft care poate fi utilizat de toti insa este protejat contra flasificarii.
Posibilitatile vor fi cu adevarat nelimitate. Cei care nu au aflat deja ar trebui sa stie ca pot sa tranzactioneze aceste monede utilizand conturi demo fara riscuri.
Cele mai citite articole
Ethereum a fost creat initial de Vitalik Buterin, acesta fiind un cercetator si programator pentru criptovaluta care a lucrat initial cu Bitcoin. In Blockchainul pentru Ethereum se face minarea utilizata de Bitcoin iar utilizatorii sunt cei care lucreaza pentru a castiga moneda Ether, o criptomoneda care alimenteaza retele extinse. Pe langa faptul ca aceasta moneda este perfect tranzactionabila, Ether poate fi folosit si pentru plati.
Blochainul este registrul public care tine o evidenta clara a tuturor tranzactiilor facute vreodata in retea. Blockurile sunt adaugate constant in oridinea in care au aparut. Fiecare calculator conectat in retea primeste copia blockului care se va descarca in mod automat in momentul in care utilizatorul intra in retea.
Acest blockchain ofera si posibilitatea de a scrie intrari in comunitatea utilizatorilor si de a modifica si actualiza inregistrarea informatiilor. Este ceva similar cu Wikipedia in sensul acesta. Toate intrarile sunt incarcate si editate, insa nicio persoana nu are cu adevarat control asupra informatiilor din interior.
Criptomoneda din sistemul Ethereum se numeste Ether iar blockul functioneaza ca o baza de date in care este tinuta evidenta tuturor intrarilor sau tranzactiilor lor operate in retrea.
S-a constatat faptul ca pretul acestei monede este in crestere ceea ce inseamna ca a crescut si gradul de interes acordat de catre investitori platformei. Pe masura ce publicul este mai performant, Ether si Bitcoin cresc.
In cazul monedei Ether cresterea are loc pentru a investitorii vad asemanarea dintre ea si Bitcoin si profita de preturile mici pentru a avea un stoc in momentul in care preturile vor scadea. Sunt tot mai multi mineri in retelele bitocoin ceea ce face ca Ethereum sa fie din ce in ce mai cautata de utilizatori si dezvoltatori.
Conditiile de utilizare ale platformei si ale codurilor, precum si siguranta absoluta in momentul tranzactiilor sunt detalii care fac ca aceasta tehnologie online sa atraga mai multi utilizatori.