Bucatarie in stil clasic – 3 sugestii de amenajare

Autor: Ziarul Top

Daca esti adeptul unui stil clasic, cu siguranta apreciezi farmecul familiar, atemporal al acestui mod de amenajare in interiorul casei tale. O bucatarie clasică ofera acea familiaritate, imaginile cu care esti obisnuit dintotdeauna, un loc in care te simti oricand confortabil si unde se pune accentul pe functionalitate si confort.

O bucatarie in stil clasic presupune un spatiu care nu se demodeaza odata cu trecerea timpului, si in care te simti in largul tau in orice moment. De aceea, daca doresti sa amenajezi sau sa-ti reamenajezi bucataria in aceste note simple, atemporale si familiare ale stilului clasic, iti oferim mai jos 3 sugestii decorative:

  1. Alege mobilierul din culori si materiale naturale

Intr-o bucatarie, mobilierul reprezinta cea mai importanta componenta de design, dar si cea mai practica. Ca sa pastrezi un stil de amenajare clasic, opteaza pentru mobilier cu linii simple, drepte, care va rezista multa vreme si nu se va demoda odata cu trecerea timpului. E important, din acest motiv, sa mizezi pe cat posibil pe mobilier din lemn robust, si pe nuantele si culorile naturale ale acestui tip de material.

Nu confunda insa stilul clasic cu cel rustic, traditional sau modern. Spre deosebire de acesta din urma, care are liniile simple si drepte, mobilierul clasic are cateva detalii care il individualizeaza, de exemplu micile adancituri de la marginile usilor dulapurilor. Mai mult, la o bucatarie amenajata clasic nu exista accente cromatice ca si in cazul altor stiluri, ci intreaga gama cromatica urmareste tonurile neutre, naturale, inspirate din natura: alb, bej, crem, maro deschis sau inchis, iar acest lucru e valabil atat pentru mobilier, cat si pentru pereti sau pardoseala. Acelasi lucru este valabil si pentru amenajarea dormitorului in stil clasic. In plus, il poti personaliza cu un tapet dormitor cat mai simplu, in nuante neutre si cu motive geometrice.  

  1. Incorporeaza electrocasnice noi

Chiar daca stilul clasic de amenajare isi poate gasi inspiratia sau asemanarea cu un stil rustic sau traditional, nu inseamna ca trebuie sa fii deconectat de la noile tehnologii. Pentru confort si functionalitate incorporeaza electrocasnice noi, pe care le gasesti in diverse variante de design, chiar si unele cu aspect vintage sau retro. Acestea pot fi integrate discret in mobilier fara a afecta stilul de amenajare. 

Totusi, nu exagera cu anumite detalii sau cu cele mai moderne tehnologii, cum sunt ecranele touchscreen, care nu sunt absolut necesare aici si care risca sa strice intregul echilibru stilistic. 

  1. Creeaza o atmosfera primitoare fara ornamente in exces

Stilul clasic de amenajare mizeaza pe putine decoratiuni sau accesorii, iar cele pe care le alegi trebuie selectate astfel incat sa aiba detalii simple si elegante. Poti sa folosesti de exemplu vesela decorativa care sa aiba si rol practic, cum sunt borcanele de mirodenii amplasate la vedere, pe polite montate pe pereti sau rafturi incorporate in mobilier.

Mai mult, poti adauga un plus de farmec in amenajare cu ajutorul aplicelor atent alese, care sa lumineze discret si rafinat. Alege in acest sens lustre ieftine pentru bucatarie cu aspect si design modern, realizate din materiale clasice precum lemnul sau materialele cromate. Vei adauga un plus de noutate si de farmec in interiorul bucatariei tale amenajate in stil clasic.

Alege stilul clasic de amenajare daca doresti sa pastrezi decorul neschimbat, pentru mai mult timp, in bucataria ta. Vei putea aduce cateva accente de noutate si modernitate odata la cativa ani, fara a schimba insa in mod decisiv decorul, pentru ca in tot acest timp te vei putea bucura de eleganta clasica si atemporala a acestui stil de amenajare.

ARTICOLE RELEVANTE