Ce este pardoseala flotanta de interior si care sunt avantajele acesteia?

Autor: Vornisa Diana

Pardoseala flotanta este definita, in limbaj tehnic, ca fiind sistemul de panouri modulare care se monteaza peste sapa traditionala din ciment, sustinuta de structura reglabila din otel. Se creeaza, astfel, un spatiu intre panourile modulare si sapa, care permite ascunderea instalatiilor si a cablurilor electrice, hidraulice sau de aer conditionat, a cablurilor de date si de comunicatii.

Aceasta idee ce vizeaza pardoseli flotante interior nu este noua, ci, dimpotriva, era folosita de vechile civilizatii in diferite colturi ale cladirilor si cetatilor, sub forma unor placi de piatra si scanduri de lemn pentru a acoperi canalele, acestea fiind usor de dat la o parte.

Scurt istoric si utilitatea pardoselilor flotante de interior

Pardoselile flotante sunt folosite de multa vreme, un moment important in utilizarea lor fiind acela in care a crescut necesitatea introducerii echipamentelor electrice si electronice in spatii de birouri, moment in care a fost necesara diversificarea calitatii si a cantitatii pardoselilor inaltate, iar proiectantii au fost nevoiti sa adopte o noua abordare.

Cele mai citite articole

Pardoseala flotanta de interior este o solutie mult mai buna decat pardoseala traditionala, nefiind nevoie de perioade de asteptare lungi, de mai multe zile, pentru ca cimentul sa se usuce, astfel incat sa se poata continua amenajarile. Cu alte cuvinte, timpul de instalare al pardoselilor flotante este minim, gratie simplitatii componentelor, iar mentenanta si service-ul sistemelor de sub aceasta pardoseala se face rapid, usor, fara a fi nevoie sa se sparga sau sa se strice podeaua.

Pardoseala flotanta de interior este si o varianta economica, iar orice fel de ajustare sau reparatie ulterioare sunt simplificate in mod considerabil. Aplicatiile pentru montarea pardoselilor flotante sunt inepuizabile, de la cladirile de birouri si salile de spectacole sau de conferinta, pana la centrele de calculatoare, salile de cursuri, camerele de telecomunicatii si de comanda, coridoare, restaurante si depozite, receptii si tipografii, biblioteci si arhive, showroom-uri si laboratoare, chiar si studiouri de televiziune.

Atunci cand este vorba despre o investitie intr-o cladire noua, clientii trebuie sa ia in calcul mai multi factori in momentul in care se pregatesc planurile de arhitectura si instalatii. Podeaua flotanta de interior are aplicabilitate nelimitata, simplificand montarea conductelor si a cablurilor, fara a se adauga la costurile de baza, deoarece sistemele pot fi oricand extinse sau modificate. Evolutia tehnologica si logistica din ultimii ani garanteaza succesul pardoselii flotante de interior si pe viitor,

Unul dintre cele mai mari avantaje ale acestei podele este faptul ca reprezinta o combinatie perfecta pentru managementul spatiului in cazul, mai ales, cladirilor comerciale si de birouri, precum si al unor cladiri istorice, acoperind, prin structura de sustinere, toate denivelarile si neconformitatile pardoselii originale. O pardoseala flotanta poate avea finisaje realizate din modelul original sau optimizate in functie de optiunile arhitectilor.

Multi clienti opteaza pentru pardoseala flotanta pentru a crea spatii flexibile si durabile, fiind una dintre cel mai des utilizate in diferite domenii. Aceasta optiune ofera un aspect estetic placut si profesional, functionalitate si flexibilitate, usurinta in montaj, posibilitate de utilizare imediata, rezistenta la uzura si usurinta in curatare si intretinere.

In plus, pardoseala suspendata reduce cheltuielile de intretinere a cladirilor si instalatiilor si reprezinta un element de baza in realizarea unor spatii de lucru moderne.

Cele mai citite articole

ARTICOLE RELEVANTE