Ce trebuie sa stii despre outsourcing: avantaje si costuri

Autor: Ziarul Top

La ce te gandesti prima oara cand auzi despre externalizarea serviciilor sau outsourcing? La costuri sau la beneficii si oportunitati? Aceasta operatiune nu trebuie sa fie costisitoare, mai ales daca ai acces la mai multe optiuni. De exemplu, poti beneficia de pachete de preturi pentru outsourcingul financiar de la TotalSoft. Daca vei pune costurile si avantajele in balanta vei constata ca aceasta miscare este in beneficiul afacerii tale. Afla mai multe detalii din cele ce urmeaza. 

In ce consta procesul de outsourcing? 

Inainte de a discuta despre costuri si avantaje va fi necesar sa detaliem putin ce inseamna outsourcing. In traducere libera, outsourcing inseama folosirea resurselor exterioare companiei. Cu alte cuvinte, compania ta doreste sa externalizeze anumite procese sau servicii si apeleaza la un tert care este dispus sa indeplineasca aceste servicii, evident contra cost. Gama serviciilor ce pot fi externalizate este extrem de diversa, de la cele IT sau de customer support, pana la cele financiar-contabile, de recrutare si asa mai departe. 

Ce costuri implica  activitatea de outsourcing? 

Ceea ce ai citit mai sus suna bine, dar esti inca ingrijorat din cauza costurilor? Ei bine, cate plati crezi ca trebuie sa faci pentru acest serviciu? Iti spunem noi: una singura! Da, vei plati compania care iti asigura serviciile in fiecare luna, o suma fixa stabilita de comun acord, dar o singura plata va acoperi toate serviciile si beneficiile de care te vei bucura. Sa presupunem de pilda ca externalizezi activitatea unui intreg departament. Vei plati o singura data pentru indeplinirea tuturor proceselor incluse in aria de activitatea a departamentului respectiv. 

Cele mai citite articole

Care este alternativa? Sa administrezi un departament intern care face acelasi lucru si sa platesti: 

  • Salariile angajatilor;
  • Costul chiriei si utilitatile pentru spatiul ocupat;
  • Infrastructura IT;
  • Accesoriile si obiectele de birotica;
  • Recrutarea si instruirea personalului din departamentul respectiv; 

Pune pe hartie toate aceste cheltuieli si compara-le cu oferta pusa la dispozitie de BPO-uri. Cel mai probabil vei regreta ca nu ai luat aceasta decizie mai devreme! 

Care sunt avantajele procesului de externalizare? 

Scaderea si eficientizarea costurilor nu este nici pe departe singurul avantaj de care te vei bucura. Iata ce alte beneficii poate aduce acest proces: 

  • Cresterea productivitatii. Companiile care se ocupa cu outsourcingul iti vor pune la dispozitie angajati mai mult decat capabili care vor atinge performante net superioare in cel mai scurt timp. Asta se traduce prin economii importante, ca sa nu mai vorbim de timp castigat. Sarcinile delegate specialistilor nu vor mai fi responsabilitatea angajatilor tai, cei care vor fi degrevati si asfel se vor putea concentra pe activitatile lor principale; 
  • Raspunderea va fi transferata catre profesionisti. Furnizorul de servicii isi va asuma responsabilitatea de indeplinire a obiectivelor, asadar tu vei scapa de o grija. In plus, vei putea impune anumite standarde de calitate in momentul in care inchei contractul. Riscul va fi al lor, nu al tau; 
  • Iti va fi mult mai usor sa te extinzi si sa te concentrezi pe activitatile de scalare a afacerii atunci cand nu te ocupi de absolut toate procesele sau operatiunile din companie. 

Cerceteaza piata si alege firma care-ti ofera cele mai bune preturi si servicii! 

Cele mai citite articole

ARTICOLE RELEVANTE