Cum să menții bucătăria curată, fără mare efort

Autor: Ziarul Top

A avea o casă curată, aspectuoasă și parcă oricând pregătită să primească cei mai de seamă musafiri nu reprezintă o misiune atât de dificilă și solicitantă pe cât am crede la prima vedere. În fapt, dacă te organizezi puțin și ții cont de niște reguli simple, poți să ai mereu parte de confort și un aspect ordonat, fără mari bătăi de cap și fără să petreci zilnic ore în șir curățând suprafețele.

Ca să reușești acest lucru, nu este nevoie nici să angajezi o persoană care să se ocupe de aceste lucruri, nici să delegi sarcinile pe ceilalți membri ai familiei. În schimb, poți să ții cont de anumite recomandări în materie de amenajare, care nu doar că vor oferi încăperii respective un aer modern și un caracter practic, dar te vor ajuta să menții aspectul de ordine și curățenie pentru care tânjești atât de mult.

De cele mai multe ori, nu mizeria în sine este cea care face o cameră să arate neîngrijit, fie ea bucătărie, sufragerie sau dormitor. Acest lucru se întâmplă cel mai adesea din cauza dezordinii sau a lipsei de organizare în materie de amenajare sau utilare. 

Ca să reușești să ai mereu o bucătărie ce conferă impresia că zilnic este lustruită și îngrijită, trebuie să ții cont de următoarele detalii deosebit de importante:

1. Alege electrocasnice incorporabile

Electrocasnicele încorporabile se vor ascunde în spatele mobilierului pe care-l alegi și, astfel, vei crea impresia unui spațiu mult mai omogen și mai bine organizat. Aceasta este prima regulă ce trebuie respectată, dacă vrei ca respectiva încăpere să pară cât mai simplă, deci cât mai aerisită și curată. Alege, de exemplu, un frigider incorporabil de la Altex.ro, care datorită diversității de modele și dimensiuni, se va integra perfect în orice corp de mobilier ai alege sau ai deja în propria ta bucătărie.

2. Optează pentru culori cât mai deschise

Culorile deschise au proprietatea de a extinde vizual spațiul, deci încăperea respectivă va părea mai amplă, dar nu numai atât. Avantajele utilizării unei vopsele, a unei gresii de culoare deschisă sunt mult mai numeroase și ajung implicit în zona în care te ajută să menții un aspect curat și îngrijit.

Știm cu toții că pe un blat de bucătărie negru se vede orice fir de praf, la fel și faianța închisă la culoare scoate în evidență chiar și cea mai nesemnificativă picătură de apă. Prin urmare, evită culorile închise în bucătăria ta și alege să te îndrepți către culori calde, deschise, cum ar fi culorile pastelate. Chiar dacă se depune praful, nu se va observa atât de repede și ușor.

3. Nu folosi elemente de decor din sticlă sau geam în bucătărie

Evită să amenajezi bucătăria cu elemente din sticlă și oglindă, mai ales dacă ai obiceiul de a găti mult și dacă la tine în bucătărie se formează mult abur frecvent. Astfel de obiecte vor necesita în permanență să fie șterse cu produse profesionale, iar acest lucru înseamnă timp irosit, dar și bani cheltuiți. 

Poți, în schimb, să optezi pentru elemente de decor din cupru sau alamă, care își păstrează aspectul interesant chiar și-n condiții de umiditate. Desigur că un geam trebuie să ai în bucătărie, dar de mai mult nu este nevoie, fiindcă vor deveni o corvoadă acele ornamente sau acei pereți separatori de sticlă la care probabil te gândești.

În concluzie, pentru a menține în permanență bucătăria curată și strălucitoare, nu uita că totul pleacă de la modul în care o decorezi, amenajezi și utilezi. Nu este nevoie să-ți dedici ore în șir din zi curățând bucătăria, pentru ca aceasta să arate mereu impecabil, ci trebuie să te orientezi către electrocasnice încorporabile, să alegi culori cât mai deschise, atât pentru mobilier, cât și pentru elementele de decor sau pentru gresie și faianță și să nu utilizezi sticla sau geamul, decât în măsura în care îți asumi faptul că acele zone vor necesita curățire de fiecare dată când vei găti.

Sursă foto: pixabay.com

ARTICOLE RELEVANTE