Cum se fac cele mai bune chiftele de pui la cuptor?

Autor: Ziarul Top

Foarte multe persoane incearca diverse retete de chiftele de pui la cuptor, acestea fiind mult mai sanatoase decat chiftelele de pui prajite in baie de ulei. Aceasta reteta este una dintre cele mai savuroase si ar trebui incercata de toti pasionatii de gatit.

Chiftele de pui la cuptor cu ingrediente naturale

Pentru a face chiftele de pui la cuptor este nevoie de:

  • 1 piept de pui;
  • 1 dovlecel;
  • 1 morcov;
  • 1 ceapa de dimensiuni medii;
  • 3 catei de usturoi;
  • 1 cana de lapte;
  • 1 lingura de pesmet;
  • 1 felie de paine;
  • 1 ou;
  • Un sfert de lingura de busuioc;
  • Un sfert de lingura de cimbru;
  • Sare;
  • 3 linguri de ulei;
  • Piper.

Instructiuni pentru a face chiftele de pui la cuptor

Se inmoaie o fleie de paine in lapte si se lasa pe farfurie. Se taie marund ceapa si se curata usturoiul. Morcovul si dovlecelul se dau prin razatoare. Pieptul de pui trebuie taiat fasii si dat prin masina pentru cotcat carnea. Se toaca patrunjelul si mararul. Se pun legumele si puiul intr-un bol si se amesteca cu mararul, pesmetul, oul batut si patrunjelul. Se adauga cimbrul, busuiocul, uleiul, sarea si piperul.

Cuptorul trebuie sa fie preincalzit. Se amesteca toate ingredientele in bil si se formeaza bile rotunde sau ovale din compozitia existenta, in functie de preferintele personale. Se pune hartia de copt in tava si pe aceasta se aseaza chiftelele. Se lasa la copt pentru 40 sau 45 de minute. Chiftelele se scot din cuptor, se lasa la racit aproximativ 10 minute si pot fi consumate.

Inainte de a modela chiftelele este recomandat ca mainile sa fie udate cu apa rece pentru ca acestea sa nu se lipseasca. Este foarte posibil sa fie necesara udarea mainilor de mai multe ori atunci cand este facuta o cantitate mai mare de chfitele.

Pentru aceasta reteta temperatura optima este de 175 – 180 de grade la flacara medie. Pe masura ce aceasta reteta este preparata de mai multe ori, fiecare persoana va descoperi ca se poate juca cu ingredientele. Pot fi adaugate si ingrediente cum ar fi telina, ardeiul gras si dovlecelul sau cartoful. 

Garniturile care evidentiaza gustul chiftelelor sunt salata de varza acra, muraturile, piureurile de legume si salatele de cruditati. 

Pentru ca preparatuls a fie gustos se recomanda cumpararea puiului si tocarea lui acasa. Este recomandat sa se evite cumpararea carnii gata tocata. Cele mai populare condumente care pot fi adaugate sunt cimbrul, ghimbirul si curry-ul. 

Pentru ca aspectul chiftelelor sa fie diferit, ele pot fi date prin susan inainte. 

Aceasta reteta este potrivita inclusiv pentru aperitive festive sau pentru mese in familie.

ARTICOLE RELEVANTE