Liposucția abdominală restabilește metabolismul

Autor: Vornisa Diana

Liposucția abdominală restabilește metabolismul

Rezultatele cercetărilor efectuate de oamenii de știință americani spun afirmă cu tărie că problema tulburărilor metabolice din orgnaismul uman se poate rezolva prin liposucție abdominală, precum și prin abdominoplastie.

Masa excesivă de grăsime din abdomen este strâns legată de tulburările metabolice. Scăderea acesteia nu se poate face întotdeauna doar cu dietă și exerciții fizice.

Grăsimea abdominală este periculoasă pentru sănătate

Adesea, grăsimea abdominală poate conduce la boli de inimă și hipertensiune arterială. Liposucția este o intervenție chirurgicală ce poate ameliora efectul sindromului metabolic prin eliminarea excesului de grăsime corporală.

Liposucția este așadar nu doar o operație estetică, care are rolul de a corecta contururile corpului pacientului, dar și de a restabili starea de sănătate a persoanei.

Este important de menționat faptul că în urma unei liposucții abdominale nu se reduce masa totală a corpului și nici nu se elimină cauzele obezității. Pur și simplu se elimină grăsimea din zonă.

Chirurgii esteticieni experimentați recomandă a se efectua acest lucru doar în cazurile în care toate celelalte posibilități sortite eșecului, deoarece, orice s-ar spune, orice intervenție chirurgicala presupune și anumite riscuri.

Tipuri de liposucții abdominale

Liposucția chirurgicală a zonei abdominale se poate realiza prin diverse metode: standard (clasică), chimică, folosind ultrasunete, laser etc.

Medicul stabilește cea mai bună procedură, în funcție de cazul fiecărui pacient.

Liposucția tradițională pe care o știau pacienții în trecut era aceea prin care chirurgul introducea o canulă prin mai multe incizii realizate în piele.

Era o metodă brutală de distrugere mecanică a depunerilor, după care grăsimea eliberată este îndepărtată folosind un aparat special.

Liposucție chimică este o metodă de îndepărtate a grăsimii abdominale cu ajutorul unei soluții de 0,9% de clorură de sodiu (soluție salină), care diluează țesutul adipos. Adrenalina și lidocaina sunt adăugate în soluție salină. Prima substanță are un efect vasoconstrictor, care contribuie la reducerea semnificativă a leziunilor vasculare și la reducerea sângerării, iar lidocaina un efect anestezic local, care permite efectuarea operației fără anestezie generală. Este un tip de liposucție abdominală mai puțin traumatică în comparație cu cea tradițională.

Liposucția cu laser este o metodă ce se efectuează folosind un ac subțire în care sunt plasate o canulă și un ghidaj de lumină (fără saturație prealabilă cu soluții). Raza laser acționează selectiv, fără a deteriora țesutul din jur, distruge doar celulele adipoase și coagulează simultan vasele de sânge și terminațiile nervoase. Se efectuează de obicei sub anestezie locală. În plus, stimulează producția de colagen de către laser. Doar  că în timpul operației se elimină o cantitate relativ mică de grăsime, nu mai mult de  500 ml, din cauza diametru interior al canulei (cca. 1 mm).

Mai există și alte metode de liposucție abdominală, totuși regula de bază glăsuiește că doar medicul o poate alege pe cea mai bună, nu pacientul.

Comportamentul pacientului după liposucția abdominală

După intervenție, trebuie să se urmeze în mod constant o dietă. În caz contrar, grăsimea va începe din nou să se acumuleze în celulele grase rămase, în special în zonele laterale ale abdomenului pacientului/pacientei. Doar o nutriție adecvată și o activitate fizică pot garanta un rezultat stabil pe termen lung al operației. Repetarea intervenției este posibilă, dar nu trebuie să se creeze în niciun caz un obicei din a merge la medicul estetician pentru rezolvarea acestei probleme doar din comoditate.

Cele mai citite articole

ARTICOLE RELEVANTE