Sisteme de navigație auto bune, pentru aceia ce nu se închină zeului Smartphone

Autor: Vornisa Diana

Dispozitivele de navigație au fost vedete mulți ani. Mai ales pentru aceia care locuiesc în orașe cu trafic nebunesc, dar și pentru aceia care călătoresc mult, ele au fost prieteni de nădejde. Tot ce trebuia să faceți era să introduceți locația căutată și de cele mai multe ori ajungeați la liman folosit un sistem de navigație auto.

Sistem de navigație auto sau aplicație rutieră pe smartphone?

Dezvoltarea rapidă a telefoanelor inteligente a dus la sfârșitul multor dispozitive tehnologice. De exemplu, calculatorul nu mai este necesar pentru omul obișnuit din 2018. La fel, un turist de duminică dotat cu un aparat foto este dificil de întâlnit. Chiar și dispozitivele de navigație nu mai sunt utilizate neapărat pentru funcția lor de bază, ghidarea, ci pentru funcțiile lor auxiliare, tot mai multe și mai complexe. Deocamdată ele ramând de actualitate, fiind parcă mai prietenoase decât o aplicație pe smartphone.

Un sistem de navigație pentru passat b6, spre exemplu, este încă un gadget interesant, ce poate să îi dea ajutor unui șofer amator aflat la ananghie, pe un drum necunoscut.

Dispozitivele de navigație nu au fost retrase de pe piață. Dar răspândirea de telefoane inteligente, aceste dispozitive au pregătit o schimbare de proporții. Utilizarea pe scară largă a telefoanelor inteligente a condus producătorii de dispozitive de navigație la diferite concepte care au condus la realizarea unor accesorii pentru autoturism mult diferite de cele de acum un deceniu în privința caracteristicilor și performanțelor. Doar așa pot să se opună tăvălugului aplicațiilor telefoanelor inteligente, ce par a ne schimba cu totul viața.

Se întâmplă cumva ca și în cazul telecomenzilor de televizoare. Se poate comanda un televizor smart și folosind o aplicație de pe telefon, dar parcă tot o telecomandă modernă, cu funcțiuni moderne e mai prietenoasă cu utilizatorii.

Gama de sisteme de navigație oferite azi de magazinele online e menită să ajute șoferii să se orienteze ușor în timp ce rulează, dar și să asculte muzica favorită,  Cu ecrane color și ecran tactil clare, sunt simplu de utilizat și de urmărit. Majoritatea dintre ele sunt controlate de voce și conducătorii auto chiar pot alege să vizioneze pe display-ul performant videoclipuri dacă autovehiculul este blocat minute întregi în trafic, mai ales seara.

O navigație auto, un prieten fidel pentru orice șofer

Românii sunt tradiționaliști și preferă să vadă ei acolo un sistem de navigație la bord, mai ales de când e o problemă cu folosirea telefoanelor mobile în trafic.

Și atunci, de ce nu și-ar achiziționa un asemenea navigator auto, fie chiar și pentru a da cu flit curentului actual care spune că e suficient a avea un telefon mobil performant pentru a renunța la toate gadget-urile ce ne-au însoțit credincioase o mulțime de timp?

Dacă nu ai aruncat deja la ghenă telecomanda tv, desktop-ul, laptopul, aparatul foto și/sau camera video, atunci sigur o să vrei și tu un sistem de navigație auto bun pe care să te bazezi la nevoie, nu un telefon care, oricât și-ar dori unii, încă nu a devenit un zeu tehnologic la care să ne închinăm cu toții.

Cele mai citite articole

ARTICOLE RELEVANTE