Povestea fetiței care cântărește 10 kilograme, la 12 ani. Este „piele și os” pentru că părinții nu au cu ce să o hrănească din cauza războiului / VIDEO

Autor: Ziarul Top

Povestea fetiței care cântărește 10 kilograme, la 12 ani. Este „piele și os” pentru că părinții nu au cu ce să o hrănească din cauza războiului / VIDEO

Fata suferă de o formă gravă de malnutriție și este îngrijită în prezent la o clinică din Hajjah.

„Fatima este piele și din cauza vieții dure pe care o duce familia ei care a fost deportată din regiunea Al-Sha’ab și care nu are adăpost, mâncare sau medicamente”, a declarat șeful clinici  Makiah al-Aslami, conform RT

Vă avertizăm! Urmează imagini cu un puternic impact emoțional!

Fetița provine dintr-o familie cu 11 copii. Din cauza războiului, oamenii și-au abandonat casa situată în apropierea graniței cu Arabia Saudită și acum se adăpostesc sub un copac.

„Nu știm dacă putem avea grijă de ea (…) Nu avem ce să-i dăm de mâncare”, a spus una dintre surorile fetei, conform sursei citate.

Medicii spun că tot mai multe femei însăcinate din Yemen suferă de malnutriție, din cauza foametei.

Organizaţia Naţiunilor Unite a avertizat în privința crizei umanitare din Yemen, care se agravează din cauza conflictului armat care opune de patru ani guvernul rebelilor houthi, notează Agerpres.

„Criza umanitară din Yemen rămâne cea mai gravă din lume. Aproape patru ani de conflict şi de declin economic grav împing ţara pe marginea foametei şi exacerbează necesităţile în toate sectoarele”, subliniază Biroul ONU de coordonare a afacerilor umanitare (OCHA), într-un comunicat.

Cele mai citite articole

„Estimăm că 80% din populaţie, adică 24 milioane de persoane, au nevoie de o formă de ajutor umanitar sau de protecţie, dintre care 14,3 milioane de manieră urgentă”, adaugă OCHA.

O coaliţie condusă de Arabia Saudită intervine militar din martie 2015 în conflictul din Yemen de partea guvernului şi împotriva rebelilor houthi, susţinuţi de Iran.

Din cauza conflictului, aproape 10.000 de persoane, majoritatea civili, au murit, iar peste 60.000 au fost rănite, potrivit unui bilanţ parţial al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), considerat însă de ONG-uri ca mult inferior celui real.

sursă foto: captură video Rupty


Citește și: 

Resemnarea amară a unui polițist român implicat în dosarul „Țăndărei’: „România, o țară unde infractorii ne sfidează de la bere!’

VIDEO / Antonella, drumul de la un corp de băiat la o femeie liberă, în cultura culpei

MedLife invocă legislaţia GDPR pentru a nu confirma prezenţa în sala de operație a medicului fals Raluca Bîrsan!

Sursa: Libertatea.ro

Cele mai citite articole

ARTICOLE RELEVANTE