Cinci elemente caracteristice stilului romantic

Autor: Ziarul Top

Stilul romantic se bazează pe feminitate, eleganță și delicatețe. Atunci când vorbim despre o ținută romantică ne gândim la culori deschise, volane, dantelă și gingășie. Dar, stilul romantic înseamnă mult mai mult de atât, așa că iată câteva detalii esențiale pe care oricine ar trebui să le știe despre acest stil vestimentar.

Nuanțele pastelate

O garderobă în stil romantic este dominată de nuanțe pastelate, printre care roz deschis, galben, lavandă, albastru deschis sau verde mentă. Întotdeauna culorile alese pentru o garderobă romantică transmit delicatețe și creează o atmosferă feerică. 

Elemente decorative

Când vorbim despre stilul romantic, ne gândim la broderii, funde și volane. Piesele vestimentare dintr-o garderobă romantică sunt decorate cu elemente de poveste, care adaugă un plus de eleganță și de emoție fiecărui articol. Bluzele cu manșete din dantelă, rochiile cu volane sau puloverele cu broderii sunt o parte dintre piesele vestimentare de bază pentru stilul romantic. În cazul ținutelor mai elegante, ne putem gândi și la alte elemente romantice, cum ar fi fundele sau panglicile din satin.

Materiale delicate

Stilul romantic se reflectă și în calitatea materialelor, așa că într-o astfel de garderobă se vor regăsi mereu piese vestimentare din satin, tulle, voal, mătase sau șifon. În general, materialele potrivite pentru acest stil sunt cele ușoare, fluide, care oferă fragilitate și delicatețe oricărei ținute. De exemplu, o rochie roz din tulle cu o pereche de pantofi stiletto și un clutch strălucitor ar putea fi o variantă perfectă pentru o petrecere rafinată, unde îți dorești să atragi toate privirile. 

Totuși, unul dintre materialele reprezentative stilului romantic este dantela. Fie că vorbim despre dantelă clasică din bumbac, sau de dantelă prețioasă din fire satinate, acest material va oferi întotdeauna o doză de feminitate și romantism.  

Croieli feminine

Cele mai citite articole

O garderobă în stil romantic este alcătuită în special din croieli care accentuează părțile feminine, cum ar fi decolteurile, umerii dezgoliți, rochiile care pun în evidență talia sau rochiile petrecute. De exemplu, rochiile midi, cu cordon în talie, surprind cel mai bine latura romantică și feminină. Același efect este oferit și de o fustă din tulle, bogată în voaluri pline de volum, sau de o cămașă cu mâneci voluminoase și volane, cum sunt cele din colecția Red Valentino pentru femei.

Pe lângă croială, este foarte important și mixtul de materiale pentru care optezi. Pentru a surprinde acest stil vestimentar, poți pune accent pe materiale transparente, precum dantela, șifonul sau mătasea, sau pe materiale vaporoase și fluide, care urmează fin linia corpului.

Accesorii delicate

Pe lângă fuste vaporoase, cămăși cu volane și rochii din dantelă, nu uita că stilul romantic poate fi completat și cu ajutorul unor accesorii delicate. Eșarfele din mătase, perlele, mărgelele colorate, agrafele de păr, bandanele, bentițele, pălăriile cu boruri largi sau gențile din paie sunt doar o parte dintre accesoriile reprezentative ale stilului romantic. 

Doamnele și domnișoarele care au în garderoba lor astfel de accesorii vor reuși cu siguranță să își pună în valoare feminitatea, de fiecare dată când optează pentru un outfit romantic. Întotdeauna accesoriile fac diferența între o ținută clasică și una feminină. Dacă alegi să porți o rochie boemă, poți să adaugi și o floare în păr, să îți legi o eșarfă în jurul gâtului sau să porți bijuterii cu detalii colorate sau motive florale. Și încălțămintea este importantă, așa că pantofii cu toc sunt un accesoriu must have pentru o ținută romantică.

Așadar, stilul romantic se remarcă prin delicatețe, feminitate și gingășie. În general, ținutele romantice sunt ușor de recunoscut, datorită materialelor vaporoase și prețioase, dar și culorilor pastelate, care îndulcesc întregul outfit.

Cele mai citite articole

ARTICOLE RELEVANTE