Top 5 resurse online pentru femeile însărcinate

Autor: Ziarul Top

Perioada sarcinii este una specială pentru orice femeie. Deja te simți responsabilă pentru viitorul tău bebeluș, iar în era informației e de înțeles faptul că vrei să știi cât mai multe despre ceea ce se întâmplă în corpul tău, despre cum să îți crești cât mai bine copilul sau despre provocările care te așteaptă. În acest articol poți descoperi care sunt alternativele de informare online pe care te poți baza.

1. Site-urile medicale

Site-urile medicale dedicate medicilor specializați în obstetrică și ginecologie și site-urile medicale ale clinicilor și spitalelor private oferă informații despre cele mai recente inovații și tratamente medicale specifice sarcinii, nașterii și creșterii bebelușului. De asemenea, aceste site-uri oferă informații despre evoluția sarcinii, analizele necesare în sarcină sau eventualele probleme care pot afecta o sarcină. 

Un alt element foarte interesant pe care îl regăsești pe site-urile cu specific medical este calendarul sarcinii. De pildă, atunci când ești curioasă ce trebuie să știi despre săptămâna 14 de sarcină, despre cum arată bebelușul, câte grame are sau cât de dezvoltate îi sunt organele interne, poți accesa această secțiune pentru detalii. 

Site-urile oficiale ale organizațiilor medicale pentru femei conţin, de asemenea, informaţii esenţiale. De asemenea, multe dintre aceste site-uri includ ghiduri detaliate și actualizate despre toate etapele sarcinii, de la concepție până la naştere.

2. Site-urile dedicate sarcinii, nașterii, creșterii bebelușului

Există o mulțime de site-uri despre sarcină, naștere și creșterea copilului, iar unele dintre ele oferă informații interesante și valoroase. Cele mai accesibile sunt cele în limba română și cele în limba engleză.

Tocmai pentru că oferta este atât de variată, e important să alegi acele site-uri în care merită să ai încredere. Caută site-uri informative și evită-le pe cele care par interesate doar de zona de scandal, cu titluri alarmiste sau exagerat de incitante.

Un alt indiciu că site-ul pe care îl consulți merită încredere este prezentarea biblografiei sau a studiilor științifice pe care le-a consultat scriitorul înainte de a redacta articolul. Interviurile cu medicii specialiști sunt un alt semn că site-ul respectiv merită încredere. 

3. Paginile unor profesioniști: medici, doula, consultanți în alăptare

Din fericire, din ce în ce mai mulți profesioniști în domeniul sănătății aleg să își asume un rol în procesul de educare a populației și și-au creat propriile pagini web în acest scop. Vei găsi informații interesante și demne de încredere pe paginile medicilor specialilti în obstetrică și ginecologie, ale moașelor, doulelor sau consultantelor în alăptare. 
După nașterea copilului, paginile medicilor de familie sau ale psihologilor specializați în dezvoltarea copilului pot fi alte resurse interesante.

4. Ghiduri online

Ghidurile online sunt o modalitate excelentă de a rămâne conectată la informații și resurse importante. Aceste ghiduri sunt disponibile în mai multe formate, inclusiv text, video și audio. Ele sunt oferite gratuit sau contra cost și acoperă o varietate de subiecte specifice sarcinii și nașterii, precum și creșterii copilului.

Există o mulțime de ghiduri online gratuite dedicate sarcinii, nașterii și creșterii bebelușului. Acestea sunt disponibile pe site-uri web, bloguri și magazine online specializate. Ele oferă informații utile despre tranziția către rolul de părinte, despre alegerea numelui pentru copil, pregătirea pentru naștere și ce se întâmplă după aceea. De asemenea, există informaţii specifice despre planificarea financiară, cum să te pregăteşti pentru ceea ce urmează după naşterea copilului etc.

Ghidurile video online sunt o modalitate ideală de a obţine suport practic pentru pregătirea pentru sarcină și naștere. Există unele ghiduri video dedicate femeilor însărcinate care abordează subiecte cum ar fi pregătirea pentru travaliu şi naştere, alimentaţia corecta, exerciţii fizice adecvate și așa mai departe Aceste videoclipuri sunt de obicei produse de experţi medicali, cadre medicale sau doula calificate și oferite gratuit sau contra cost.

5. Forumuri și grupuri de mame

Forumurile și grupurile de mame sunt o resursă online extrem de valoroasă pentru femeile însărcinate. Ele oferă oportunitatea de conectare cu alte femei care traversează aceeași etapă ca și tine, precum și posibilitatea de a discuta despre temele specifice sarcinii și maternității. 

Sursele de informare sunt extrem de variate și de generoase, în prezent. Depinde doar de tine să le alegi pe cele de încredere și să găsești informația care te interesează. 

ARTICOLE RELEVANTE