Igrasia – cauze si metode prin care putem rezolva aceasta problema

Autor: Vornisa Diana

Probleme cu igrasia pot aparea in orice casa din diverse motive, dar din fericire exista si solutii. Principalele cauze sunt: lipsa unei ventilatii corecte sau infiltratii nedorite ale apei. De multe ori, chiar stilul tau de viata cauzeaza aparitia condensului (si a mucegaiului) pe peretii casei. Daca i-ai vazut des pe parinti deschizand geamurile si stergand condensul de pe acestea, acum stii de ce faceau asta. Pagubele produse de igrasie pot varia, asa ca trebuie sa stii cum poti preveni / rezolva aceasta problema:   

Hidroizoleaza peretii!

Hidroizolatia si o buna ventilatie a incaperilor reprezinta secretul prin care poti tine departe igrasia de peretii casei. Aceasta poate fi facuta atat caselor noi, cat si celor vechi, la orice nivel sau doar unei camere anume. Exista mai multe tipuri de materiale si de tehnici de hidroizolare. Tot ce iti ramane tie de facut este sa te interesezi inainte de a cumpara una-alta pentru acest proiect, asa ca netul este cel mai bun prieten al tau, in acest pas.

Foloseste un dezumidificator!

Pentru a trai linistit, intr-o camera umiditatea trebuie sa se incadreze intre 30% si 60%. Daca mirosul camerei devine deranjant, este posibil ca marja de mai sus sa fi fost depasita si sa ai deja igrasie. Un dezumidificator este un aparat care absoarbe umezeala din aer, nelasand condensul sa apara. Acestea au diferite marimi si sunt portabile, astfel incat le poti muta dintr-o camera in alta sau, de ce nu, dintr-o casa in alta. Un astfel de aparat poate costa cateva sute de lei, insa isi foarte bine treaba intr-o incapere in care se face condens.

Foloseste o hota puternica!

Investeste intr-o hota performanta ce poate absoarbi tot aburul din casa. Un imprumut nebancar de la Viva Credit iti poate asigura fondurile necesare pentru o astfel de achizitie inspirata. Poti obtine pana la 2000 de lei, asa ca aplica acum online pentru acest credit urgent, pe care il poti restitui fara probleme la salariu. Mai multe detalii, pe site.

Ce alte lucruri poti face pentru a scapa de aceasta problema? Daca tocmai ridici de la 0 o cladire noua, trebuie sa ai grija ca materialele sa fie mereu depozitate intr-un loc uscat, fie iarna, fie vara. Foloseste frecvent tratamente anti-umeazeala sau anti-mucegai, daca locuiesti intr-un apartament la bloc. Ventileaza foarte bine camerele (mai ales cele ale copiilor) si monitorizeaza constant temperatura din interiorul lor. Asigura-te ca toate tevile si robinetii din casa sunt etansate corect si ca nu exista scurgeri pe la imbinari. Sterge mucegaiul deja aparut cu un burete abraziv si cu o solutie pe baza de clor.

Chiar daca igrasia este neplacuta si poate chiar provoca probleme de sanatate, o poti tine usor sub control, daca aplici sfaturile de mai sus. Gandeste totul in avans si incearca sa previi necazul, inainte ca petele negre sa se instaleze in spatiile slab aerisite din casa. Nu trebuie decat sa respecti intocmai regulile de mai sus, de dragul intregii tale familii si al unui spatiu curat, fara urme inestetice pe peretii caminului tau.

ARTICOLE RELEVANTE