Cum sa folosesti corect un compactor pentru gunoi?

Autor: Vornisa Diana

Un compactor de gunoi este un mare plus pentru de orice locuinta care doreste sa reduca pierderile. Exista multe avantaje semnificative pe care detinerea unui compactor de gunoi le asigura proprietarilor. Utilizarea unui compactor de gunoi inseamna ca nu trebuie sa fie aruncat gunoiul la fel de des si nici nu ocupa foarte mult spatiu. Exista o gama larga de compactoare manuale pe piata, dintre care toti utilizatorii pot alege.

Compactoare manuale – ce sunt si cum functioneaza

Un compactor de gunoi este un instrument care permite reducerea impactului deseurilor in depozitele de deseuri. Continutul cosului de gunoi va fi plasat in interiorul compactorului de gunoi, unde este zdrobit in bucati mici si usor de gestionat, prin intermediul unui element metalic. Bucatile rezultate sunt eliminate intr-o punga conectata la compactorul de gunoi. Un compactor de gunoi este alcatuit din foarte putine parti. Are o bara de metal care zdrobeste gunoiul, un cos in care este varsat gunoiul, recipientul de colectare sau punga si comutatorul folosit pentru aprinderea aparatului.

Cele mai citite articole

Compactoarele de gunoi sunt obiecte foarte simple, iar gama de compactoare manuale este cel mai usor de folosit. Pur si simplu se va deschide usa compactorului si se va incarca recipientul. Sticlele si cutiile trebuie asezate mai intai in cos, dupa care vor fi compactate. Elementele mari din gunoi (precum dozele si cutiile) trebuie, de asemenea, plasate in mijlocul recipientului. Daca este incarcat gresit, un senzor va suna pentru avertizare. Cand este plin, se inchide usa si se atinge comutatorul.

Un compactor de gunoi este o modalitate excelenta de a comprima reciclabilele, mai ales pentru persoanele care intentioneaza sa vanda aceste deseuri centrelor de colectare. Acest lucru este important pentru conserve din aluminiu, materiale plastice si produse din carton. Nu se recomanda introducerea in compactor a sticlei si a substantelor chimice de orice fel. Este, de asemenea, o idee buna sa nu fie puse deseuri alimentare in compactor, pentru ca mirosul alimentelor compactate poate fi foarte deranjant.

Desi un compactor de gunoi este un dispozitiv simplu, este si unul periculos. Acest aparat nu trebuie lasat nesupravegheat cand sunt copii in preajma. Exista o cheie de blocare, care vine la pachet cu compactorul de gunoi si care ar trebui sa fie folosita intotdeauna si plasata apoi intr-un loc sigur.

Nu se recomanda folosirea vreunei parti a corpului pentru impingerea gunoiul in jos pentru a face mai mult spatiu in interiorul cosului compactorului de gunoi. Nu se recomanda umplerea compactorului de gunoi peste limitele sale, deoarece acest lucru poate cauza blocarea si deteriorarea unitatii. Este bine sa se evite atingerea pieselor in miscare. Un compactor de gunoi este un aparat puternic si periculos, care poate rani grav, chiar distrugând oasele.

Se recomanda ca utilizarea compactorului sa se faca doar in urma citirii instructiunilor de utilizare. Un compactor manual sau electric pentru deseuri si resturi menajere se poate dovedi foarte util, pentru ca distruge in primul rand obiectele mari, cum sunt sticlele, cutiile de carton, dozele de suc si conservele, care, in mod normal, ocupa foarte mult spatiu in cosul de gunoi.

Cele mai citite articole

ARTICOLE RELEVANTE