Beneficiile metodei de gatit Sous Vide

Autor: Vornisa Diana

Beneficiile metodei de gatit Sous Vide

Sous Vide a devenit o metoda tot mai populara de a prepara mancarea chiar si acasa. Introduci alimentele in pungi de plastic sau silicon, elimini aerul (pentru a obtine efectul „in vid” care se traduce in franceza „sous vide”) si le gatesti intr-o baie de aburi, ceea ce da mancarii un gust special. Temperatura la care gatesti alimentele poate fi controlata mai usor, acestea nu intra in contact cu aerul sau lichidul in care sunt gatite si isi pastreaza calitatile nutritionale si gustul bun. Pentru ca preparatele sa fie impecabile orice bucatarie care se respecta trebuie sa detina echipamente profesionale. Aparatele Sous Vide Romania ating astazi performante deosebite.

Daca te-ai intrebat de ce toata lumea este atat de atrasa de preparatele gatite Sous Vide, iata cateva motive:

1. Este mai sanatos.

Prepararea alimentelor cu aparatele Sous Vide necesita mai putin ulei, grasimi si sare decat metodele traditionale de gatit. Incalzirea lenta a alimentelor pastreaza mai multe substante nutritive si, de asemenea, le face mai accesibile. Va poate ajuta sa realizati preparate pentru diete speciale precum Keto, Paleo, dieta fara gluten si multe altele fara nici o problema. Mai mult, alimentele isi pastreaza consistenta si nu isi mai pierd o treime din greutatea initiala.

De asemenea, poti seta temperatura de coacere adaptata fiecarui tip de aliment, astfel incat pasteurizarea acestora sa se realizeze corect, iar toate bacteriile daunatoare sa fie distruse.

2. Nu se mai gateste prea mult.

Cu totii am auzit sfaturi de la mame sau bunici despre ce trebuie sa facem pentru ca anumite alimente sa devina mai fragede. De multe ori, carnea necesita ore intregi de fierbere inainte de a fi fripta sau prajita, pentru a nu risca sa fie greu de mestecat. Din pacate aceasta metoda face ca produsul final sa nu fie suficient de suculent. Cu ajutorul aparatelor Sous Vide, precum cele de la TC Romania, ai un control atat de precis asupra temperaturii la care gatesti alimentele, incat niciodata acestea nu vor fi uscate – chiar si daca preferati preparatele mai bine facute. Mancarea gatita Sous Vide ramane incarcata cu arome si suculenta fiind fiarta intr-un mediu umed, cu auto-inabusire.

3. Economisesti bani.

Gratie unui aparat de gatit Sous Vide, vei avea posibilitatea sa realizezi preparate comparabile cu cele din marile bucatarii ale lumii fara a fi nevoit sa cheltuiesti bani multi pe carne speciala, foarte scumpa. Altfel spus, poti ajunge la acelasi rezultat final cu preparatele unui master chef chiar daca folosesti carne obisnuita din comert si nu carne de vita Kobe, de exemplu.

Cele mai citite articole

ARTICOLE RELEVANTE