Ce te determină să alegi o centrală electrică pentru locuinţă în detrimentul centralei termice pe gaz?

Autor: Ziarul Top

Centrala electrică este un subiect intens discutat în ceea ce priveşte încălzirea locuinţelor. Persoanele care doresc să îşi încălzească apartamentul sau casa şi nu sunt mulţumiţi de modul de încălzire actual sau au nevoie de un “suflu” nou de căldură pentru confortul întregii familii au la dispoziţie varianta unei centrale electrice sigură, eficientă şi silenţioasă.

Când eşti nevoit să alegi o centrală electrică?

Centrala electrică nu este o obligaţie, este o posibilitate oferită locatarilor care stau la casă sau la apartament care nu sunt racordaţi la reţeaua de gaze sau care nu au posibilitatea de a instala şi de a întreţine o centrală termică pe lemne sau pe peleti care necesită inclusiv un spaţiu de depozitare impresionant.

Înainte de a alege centrală electrică, proprietarii locuinţelor în care această urmează să fie instalată trebuie să afle cât consumă o centrală electrică, să facă un calcul orientativ şi să ţină cont şi de tipul construcţiei, de izolaţie, dar şi de iluminat şi de alţi consumatori deoarece se ştie că aceasta este cea mai costisitoare variantă de încălzire la momentul actual.

De ce este centrala electrică cea mai bună variantă de încălzire pentru locuinţa ta?

Centrala electrică este o variantă corespunzătoare de încălzire pentru că:

·  utilizatorii nu au nevoie de gaz metan, de lemn, de peleti, ci doar să fie racordaţi la sistemul de electricitate;

·  este uşor de montat, este confortabilă şi o soluţie bună atât în case, cât şi în apartamente;

·  are o eficienţă ridicată pentru că nu are nevoie să ardă combustibil pentru a produce căldură, astfel încât nu pierde din energie. În cele mai multe cazuri, rezultatul este o rată de eficiență de 99%, comparativ cu rată de eficiență cuprinsă între 89 şi 95% a centralelor termice pe gaz;

·  este mai uşor de instalat pentru că nu mai sunt necesare coşuri de fum şi alte accesorii;

·  este compactă şi uşoară, poate fi instalată oriunde în casă fără a face prea multă mizerie;

·  este silenţioasă pentru că nu există elemente mobile şi nu produce foarte mult zgomot;

·  este uşor de întreţinut pentru că nu are nevoie de reparaţii frecvente, de service anual pentru a funcţiona şi va putea fi utilizată fără probleme după o perioadă de inactivitate, comparativ cu centralele pe gaz.

Cum funcţionează şi cât consumă o centrală electrică?

Centrala electrică este un sistem de încălzire foarte fiabil, puternic, ce poate fi folosit în proprietăţi casnice, industriale sau comerciale, care este alimentată cu energie electrică şi funcţionează pe principii similare cu cele folosite de centralele bazate pe arderea de combustibil fosil.

Centrala electrică funcţionează pe baza unui principiu foarte simplu, folosind electricitate pentru a aduce apa din rezervor la temperaturi foarte ridicate, apă care va trece prin radiatoarele instalate în încăpere şi care va fi reintrodusă în circuitul de încălzire.

ARTICOLE RELEVANTE

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!