Jocuri și activități pentru copii și părinți în autoizolare

Autor: Ziarul Top

Perioada de izolare poate fi foarte neplăcută pentru adulți, la fel şi pentru copii, a căror energie este de neoprit. Sunt cunoscuți pentru spiritul lor implacabil de aventură și joc, nevoia lor de divertisment și furnizarea nesfârșită de energie. 

În perioadele care necesită astfel de măsuri, este bine că părinţii să aibă la îndemână câteva idei despre cum pot atrage atenția copiilor, creând pentru ei mediul perfect, inclusiv jocuri distractive și educative. În acest articol sunt prezentate 5 idei de jocuri pentru copii şi anume:

Aranjarea unui puzzle

Puzzle-urile sunt o modalitate excelentă de a dezvolta inteligența copiilor. Ele trezesc curiozitatea și stimulează dezvoltarea cognitivă a copilului. Reprezintă una dintre cele mai potrivite activități, care combină distracția și învățarea. Practicând un astfel de joc, copiii învață să-și perceapă rapid mediul. De asemenea, le măreşte concentrarea și memoria – un joc perfect în timpul izolării. 

Scaunul muzical

Un joc extrem de distractiv, care cu siguranță le va plăcea copiilor. Pentru acest joc, trebuie aranjate scaunele în cerc, cu un scaun mai puţin decât numărul de jucători (adică șapte jucători, șase scaune). Jucătorii se deplasează apoi într-un cerc pe lângă scaune în timp ce se ascultă muzica. Când muzica se oprește, toți jucătorii trebuie să se așeze pe scaune, iar jucătorul care nu reușește să stea la timp pe un scaun liber este eliminat. Un scaun este apoi îndepărtat și procesul se repetă până când mai rămâne un singur jucător care să fie declarat câștigător. 

Jocul Jenga

Cele mai citite articole

Este un joc de îndemânare, dar la fel de distractiv. Îi ajută pe copii să-și dezvolte abilitățile fizice și mentale cu dexteritate și coordonare. Jocul constă în construirea unui turn înalt din piese de lemn. La fiecare mișcare ulterioară a partenerului de joc, celălalt trebuie să scoată cu atenție o piesă de pe unul dintre etajele inferioare ale turnului și să o așeze deasupra acestuia – scopul nu este de prăbușire a turnului ci de a-i păstra echilibrul. Cel care va efectua mişcare greşită, ce va duce la căderea turnului, va pierde.

Găseşte obiectul

,,Găseşte obiectul” este un joc simplu, dar extrem de distractiv în care copiii nu au nevoie de gadgeturi. Doar obiecte mici, cum ar fi o mini-bilă, pietricică sau mici jucarii copii. Desigur, se pot folosi şi alte lucruri, atâta timp cât acestea sunt de dimensiuni miniaturale. 

Mai întâi se va alege cine ascunde și cine va căuta. Căutătorul închide ochii și numără până la 20, timp în care, un alt participant va ascunde obiectul, într-un loc în care crede că nu va fi găsit ușor. Când s-a terminat numărarea, căutătorul poate începe acțiunea de a găsi obiectul, cerându-i celui care l-a ascuns să îl ghideze cu „cald” sau „rece” în funcție de cât de aproape este de locația obiectului.

De-a v-ați ascunselea

Este clasicul joc de ascundere și poate unul dintre cele mai faimoase jocuri din lume. Atât timp cât există suficient spațiu în casă, acest joc este capabil să distreze cu adevărat pe oricine îndrăznește să se joace. De asemenea, este o alegere bună de joc pentru copiii cu multă energie.

Cele mai citite articole

ARTICOLE RELEVANTE