Hrănirea bebeluşului cu lapte praf

Autor: Ziarul Top

Laptele matern conține toți nutrienții vitali de care un nou-născut are nevoie în primele luni de viaţă. Medicii pun accentul pe alăptarea bebelușului timp de cel puțin 6 luni. Atunci când lactația întârzie să apară sau alăptarea la sân a bebelușului este imposibilă, mama poate apela la un aliat de nădejde,  precum laptele praf. 

Este sigură hrănirea bebeluşului cu lapte praf? 

Nimic nu poate înlocui laptele matern pentru creșterea și dezvoltarea copilului. Cu toate acestea, există anumite cazuri în care alăptarea este dificilă și, prin urmare, mama alege hrănirea copilului cu lapte praf Topfer

Acest produs este creat exclusiv pentru a satisface nevoile nutriționale ale bebelușului. În aceste zile, multe mame optează pentru laptele praf, dintr-un motiv sau altul. Dar nu multe dintre ele cunosc şi avantajele acestei formule. 

Care este compoziția laptelui praf?

Cele mai citite articole

În comparație cu laptele integral de vacă, formula de lapte praf oferă:

 • un nivel redus de proteine, de două ori mai puțin în medie decât ​​laptele de vacă: 1,64 g / 100 ml în loc de aproximativ 3,5 g / 100 ml. 
 • un aport semnificativ de fier, deoarece este de aproximativ 30 de ori mai mare decât cel al laptelui de vacă: 1,07mg / 100 ml în medie în loc de 0,03 mg / 100ml.  
 • suplimentarea cu acizi grași esențiali (EFA) – laptele de vacă conține foarte puțin omega 6 și aproape deloc omega 3. 
 • aportul de sare al laptelui praf este mai mic decât cel al laptelui de vacă, cu o medie de 31,04 mg / 100 ml în loc de 45 mg / 100 ml.  Excesul de sare afectează tensiunea arterială de la o vârstă fragedă și crește apetitul pentru gustul sărat. 
 • un aport de zinc de două ori mai mare decât cel al laptelui de vacă. Zincul este un agent antioxidant care joacă un rol important în creștere, dezvoltarea cognitivă, vizuală, şi procesele imune.
 • suplimente cu vitaminele A, D, E, C.

Trebuie remarcat faptul că există formule de lapte praf, pe bază de proteine ​​de orez hidrolizate, pentru hrănirea copiilor alergici la proteinele din laptele de vacă.

Avantajele laptelui praf

 • bogat în substanțe nutritive esențiale, laptele de formulă conține toți nutrienții necesari unui nou-născut, pentru creșterea și dezvoltarea sa; 
 • protejează copilul împotriva infecțiilor și anemiei;
 • nu are nicio legătură cu dieta mamei – de obicei, nutriția bebelușului depinde de dieta mamei care alăptează. În acest caz, mama poate mânca orice;
 • ușor de hrănit oricând, oriunde –  în timp ce alăptarea devine problematică în anumite locuri, cu laptele praf este destul de ușor – doar se prepară amestecul și copilul poate fi hrănit; 
 • risc redus de boli transferabile – la alăptare, riscul transferului bolii de la mamă la bebeluș este mare. A da lapte praf, reduce riscul și asigură sănătatea bebelușului;
 • este evitată sensibilitatea mamelonului durerea mamelonului este foarte frecventă la alăptare. Aşadar, mamele pot fi liniştite din acest punct de vedere. 

În concluzie

Toate formulele de lapte sunt perfect adaptate nevoilor bebeluşilor şi sunt create să susţină creşterea şi dezvoltarea acestora. 

Cele mai citite articole

ARTICOLE RELEVANTE