Caracteristicile unei lăzi congelatoare HoReCa bune

Autor: Ziarul Top

Iată câteva caracteristici de care trebuie să țineți cont atunci când cumpărați lăzi congelatoare profesionale.

Capacitatea. Încearcă să cauți lada frigorifică care are suficient spațiu interior pentru a face față celei mai aglomerate zile de lucru. Dacă e prea mică riști să nu ai suficientă materie primă la îndemână (dacă vorbim de o bucătărie profesională). Dacă e prea mare și lada congelatoare va ocupa prea mult loc în bucătăria profesională nu doar că va împiedica personalul, dar va conduce și la cheltuieli cu factura la energie electrică nejustificate. Reține că fiecare ladă frigorifică are o capacitate totală și o capacitate netă. Capacitatea netă se referă la spațiul utilizabil în compartimentul interior.

Dimensiunile. Fiind de multe ori o parte integrantă a bucătăriei unui restaurant, este vital să te asiguri că se va potrivi locului unde o vei amplasa înainte de cumpărare. Este mult mai ușor să faci mai întâi câteva verificări simple anterior, nu după ce deja ai achiziționat-o! 

Clasa climatică. Acest parametru se referă la cea mai ridicată temperatură ambientală la care lada congelatoare poate funcționa eficient. În general, clasa climatică 4 este considerată de nivel mediu, în timp ce lăzile congelatoare din clasa climatică 5 sunt pentru temperaturi cu adevărat tropicale. 

O regulă bună este aceea conform căreia, dacă în bucătăria profesională se depășește în mod obișnuit peste 32 grade Celsius, este probabil să ai nevoie de un congelator clasa 5 . Clasa climatică reprezintă, de asemenea, eficiența lăzii frigorifice în condiții de umiditate. Din nou, dacă bucătăria unității este deosebit de umedă, poate fi necesar o ladă congelatoare din clasa 5.

Eficiența. În general, cu cât este mai eficientă o ladă frigorifică, cu atât vei cheltui mai puțin cu ea pe timpul utilizării. Cele mai multe echipamente profesionale de acest tip au inscripționat vizibil ratingul de eficiență energetică pentru a te ajuta să te decizi. 

Cele mai citite articole

Decongelarea. Pe parcursul trecerii timpului de funcționare, este posibil ca în interiorul unei lăzi congelatoare să se acumuleze gheață. Acest lucru poate reduce performanța și durata de viață a respectivului echipament HoReCa, astfel încât multe unități profesionale au un sistem automat de dezghețare încorporat, care poate fi programat pentru a începe această operațiune exact în momentul în care este necesar. În caz contrar, personalul angajat va trebui să dezghețe manual lada frigorifică, dacă nu există facilitatea de dezghețare automată.

Securitatea. Conținutul unui congelator poate fi extrem de valoros, mai ales dacă conține bucăți de carne scumpă, pește sau fructe de mare. Dacă există vreo îndoială că cineva poate sustrage conținutul ei, merită să investești într-o ladă frigorifică modernă care poate fi blocată la nevoie pentru a se asigura integritatea stocului de materii prime alimentare.

Ușa. Există câteva caracteristici de căutat în materie de uși ale lăzilor congelatoare profesionale. Ușile care se închid automat contribuie la economisirea energiei și sunt utile mai ales dacă aveți mâinile pline cu produse. Unele lăzi congelatoare chiar au deschidere la pedală, ceea ce înseamnă că nici măcar nu trebuie să mai atingi ușa, pentru un plus de igienă în pandemie.

Care este diferența dintre lăzile congelatoare domestice și cele profesionale?

În afară de dimensiune și capacitate, lăzile congelatoare profesionale sunt anume proiectate pentru o utilizare mult mai frecventă. O ladă pentru uz casnic ar putea fi deschisă foarte rar, în timp ce o versiune comercială ar putea fi deschisă constant de zeci de ori sau sute de ori în decursul unui schimb de lucru. Echipamentele frigorifice HoReCa au compresoare puternice, o construcție mult mai robustă și sunt adesea mai zgomotoase.

Poți să comanzi lăzi frigorifice de top de pe site-ul tcromania.com. Intră chiar acum să alegi de acolo modelele care îți trebuie pentru unitatea ta!

Cele mai citite articole

ARTICOLE RELEVANTE