Recuperarea după inserarea implanturilor dentare: Ce trebuie să știi

Autor: Ziarul Top

Intervențiile stomatologice care se realizează în prezent se bazează pe tehnologie de ultimă generație. Atunci când ai nevoie de implanturi dentare, apelează la o clinică în care ai încredere și unde găsești aparatura performantă necesară pentru tratamente care nu să creeze disconfort sau dureri. Tehnicile utilizate și priceperea medicilor specialiști te ajută să ai inclusiv o recuperare mai ușoară. Iată cele mai importante lucruri pe care trebuie să le știi despre procesul de vindecare și despre intervenție în sine.

Intervenția de implant dentar

Implanturile dentare sunt realizate din titan sau ceramică și se introduc în osul maxilarului pentru a susține dinții artificiali. Acestea sunt menite să înlocuiască dinții lipsă și să redea  estetica și funcționalitatea zâmbetului. Atunci când ai nevoie de implanturi dentare, este esențial să găsești o clinică în care să ai încredere. Pentru un stomatolog in Bucuresti, Delta Clinic este o recomandare excelentă, unde vei găsi specialiștii de care ai nevoie pentru reabilitarea parțială sau totală a zâmbetului.

În timpul intervenției pacientul nu resimte durere, procedura efectuându-se sub anestezie. Este esențial să se utilizeze aparatură modernă pentru o intervenție cât mai precisă și eficientă, iar specialistul să fie un expert în domeniu. Implantul înlocuiește rădăcina dintelui și trebuie să fie poziționat corespunzător pentru rezultate optime. 

Ce presupune recuperarea după implant dentar

Recuperarea după inserarea implanturilor dentare este un proces care diferă de la un pacient la altul. Vindecarea poate surveni mai repede sau mai târziu, în funcție de capacitatea organismului de refacere, dar și în funcție de cât de complexă a fost intervenția. Spre deosebire de acele proteze dentare mobile moderne, implanturile dentare sunt fixe și necesită o perioadă pentru a fi osteointegrate.

Cele mai citite articole

Recuperarea după operația de implant dentar poate presupune un oarecare disconfort, dar există mai multe moduri de a gestiona durerea în timpul procesului de vindecare. Cele mai comune metode includ utilizarea medicamentelor pentru durere, fără prescripție medicală, analgezice prescrise și comprese reci. După intervenția propriu-zisă medicul specialist va face toate recomandările necesare, în funcție de particularitățile pacientului. 

Medicamentele pentru durere fără prescripție medicală pot fi eficiente în gestionarea durerii ușoare sau moderate, însă este important să nu se depășească doza zilnică recomandată pentru a evita efectele adverse. De asemenea, este important să discuți cu medicul dentist înainte de a lua orice medicament. Pe de altă parte, calmantele prescrise sunt de obicei mai puternice decât opțiunile fără prescripție medicală și pot ameliora mai rapid și mai eficient durerea.

Compresele reci se aplică pe zona cu disconfort, însă maximum 20 de minute, o dată sau de două ori pe zi. Nu se aplică gheața direct pe piele, ci se folosește un material textil ca strat intermediar. 

Un anumit grad de durere și disconfort este normal în timpul procesului de vindecare și acesta dispare treptat în timp. În cazul în care prezinți dureri severe, sângerări sau alte simptome care îți provoacă îngrijorare, contactează medicul care a efectuat intervenția și apelează la metode pentru ameliorarea simptomelor. Este esențial ca procesul de vindecare să decurgă normal pentru rezultate cât mai bune. 

Cele mai citite articole

ARTICOLE RELEVANTE