10 reguli de care să ții cont în alegerea fotografului

Autor: Ziarul Top
nunta

10 reguli de care să ții cont în alegerea fotografului

nunta

Să capturezi cele mai frumoase emoții din ziua nunții este o veritabilă artă. Este un lucru care necesită talent și experiență. Cum trebuie să alegi deci persoana care va crea cele mai frumoase amintiri?

Alege un fotograf pasionat de domeniul nunților. Ai nevoie deci de un fotograf de nuntă care să fie cu adevărat pasionat și care să aibă o experiență solidă în acest domeniu. Va ști astfel să redea așa cum trebuie cele mai frumoase emoții din cea mai importantă zi din viața ta.

Fii atent la stilul său. Există mai multe stiluri de fotografii de nuntă. Va trebui să determini astfel care îți sunt așteptările. Ești mai degrabă stilul foto-reportaj, un stil mai elegant și mai șic cu un aspect vintage sau fotografii artistice inspirate din lifestyle? Încearcă să vezi și latura personală din fiecare poze din portofoliul fotografului.

Există o mulțime de fotografi de nuntă care fac poze magnifice, dar care au stiluri diferite. Va trebui să ții cont în acest caz, de ceea ce este important pentru tine: care este intensitatea emoțiilor? Care este ambianța generală sau detaliile care ies în evidență?

Alege un anumit fotograf

Cel mai bine ar fi să eviți deci studiourile care lucrează cu mai mulți fotografi. În general, nu vei reuși să îl cunoști dinainte pe cel care se va ocupa de poze. 

Recitește contractul

Cel mai bine ar fi să citești minuțios, cu atenție contractul pe care îl vei semna. Fii atent la orele sale de lucru, eventual care este costul orelor suplimentare și numărul de poze retușate de care poți beneficia.

Pozele vor fi în alb și negru sau ambele? Pe ce suport vor fi livrate? Poți să ai și o sesiune de trash the dress?

Cele mai citite articole

Asigură-te de faptul că ai și un plan B. Întreabă fotograful dacă are și un aparat foto de rezervă în cazul în care se întâmplă ceva neprevăzut. 

Întreabă-l dacă știe locul unde va avea loc nunta. Un fotograf care știe deja locul unde va fi nunta este un real avantaj. Va ști cum să se folosească mai bine de lumini și de unghiuri, de spații și de decorul din jur. Este un avantaj în plus, dar acest criteriu nu ar trebui să fie determinant. Un adevărat profesionist va ști cum să se adapteze oricărei situații. 

Informează-te cu privire la serviciile suplimentare

Un fotograf mai poate propune servicii de developare, realizarea unui album foto, o animație fotografică pentru cea mai importantă zi din viața ta… și multe altele. 

Discută despre plată

După ce ați discutat despre tarife, va trebui să te informezi cu privire la modalitățile de plată. Are un cont în care să faci plata? Este posibil să faci plata în mai multe tranșe? Care sunt condițiile de anulare în cazul în care nunta va fi amânată?

Dar, va trebui și să stabilești bugetul maxim pe care ești dispus să îl investești. După ce ai stabilit, poți să discuți liniștit cu fotograful pe care îl dorești. Pentru a semna un contract cu fotograful, va trebui să simți că ești de acord cu tarifele sale propuse.

Dă o atenție specială feeling-ului

Fotograful și videograful specializat în filmări nunți, vor fi alături de tine în cea mai importantă și frumoasă zi din viața ta. Vor asista la numeroase momente intime. Pentru ca toate pozele să fie reușite, va trebui să te simți în largul tău în prezența lor. Dar, și pentru ei este la fel de important feelingul deci trebuie să fiți pe aceeași lungime de undă. Un criteriu de care va trebui să ții cont la decizia finală.

Cele mai citite articole

ARTICOLE RELEVANTE