100 de milioane de euro pentru două proiecte de birouri în centrul Bucureștiului

Autor: Ziarul Top
Clădirea matei Millo va atrage o investiție de circa 40 de milioane de euro

Cele două clădiri vor fi armonizate cu stilul arhitectural art déco din vecinătatea Palatului Telefoanelor.

Dezvoltatorul autohton Forte Partners, activ și pe segmentul rezidențial al pieței imobiliare, a anunțat investiții de circa 100 de milioane de euro în dezvoltarea a două proiecte de birouri în zona centrală a Capitalei (arealul Victoriei-Universitate). Este vorba despre clădirea Matei Millo, în valoare de 40 de milioane de euro, și, respectiv, despre proiectul Tandem, cu o valoare de piață de 65 de milioane de euro. Cel dintâi complex office a primit, recent, certificatul BREEAM Excellent cu cel mai mare scor din București.

„Lucrările la proiectul Matei Millo, o clădire de birouri cu nouă etaje, au fost demarate în ianuarie 2019, iar lucrările de dezafectare a vechii clădiri Tandem au fost demarate recent. Matei Millo, clădire de birouri în valoare de 40 de milioane de euro, a primit certificarea BREEAM Excellent cu scorul 83,2, cel mai mare acordat unui proiect office din București. Dorim să dezvoltăm proiecte de impact, sustenabile, care transformă orașul, care modelează viețile celor care lucrează sau locuiesc în ele. Avem în vedere, în dezvoltarea proiectelor Matei Millo și Tandem, toate caracteristicile clădirilor moderne de birouri, printre care se numără eficiența energetică, grija pentru comunitatea locală și bunăstarea angajaților care vor lucra acolo.”

Geo Mărgescu, CEO și cofondator Forte Partners

Atenție la contextul arhitectural

Atât Matei Millo, cât și clădirea Tandem fac parte din proiectul Sector 0, o inițiativă Forte Partners pe segmentul office premium. Aceasta vizează dezvoltarea de clădiri de birouri destinate comunităților creative, atât companiilor, cât și celor care lucrează pe cont propriu. Sector 0 va demarca o zonă de clădiri perfect integrate în stilul arhitectural înconjurător (art déco) din vecinătatea clădirii reprezentative a Palatului Telefoanelor.„Parte a acestei inițiative, clădirea de birouri Matei Millo, cu o arhitectură art déco reinterpretată de natură să integreze proiectul în spațiul urban caracteristic zonei, al cărui principal reper este în prezent Palatul Telefoanelor, va fi livrată în al treilea trimestru al anului 2020, iar proiectul Tandem are ca termen de finalizare luna decembrie 2021”, precizează reprezentanții companiei dezvoltatoare.

Clădirea de birouri Matei Millo va avea o arhitectură art déco reinterpretată

Matei Millo, 9.000 de metri pătrați

Cele mai citite articole

Clădirea de birouri Matei Millo are o suprafață totală închiriabilă (GLA) de 9.000 de metri pătrați, o pondere a spațiilor verzi (în suprafața totală a ariilor comune) de peste 30%, un regim de înălțime 3S+P+9E, 130 de locuri de parcare proprii și acces facil la mijloacele de transport în comun (autobuze, troleibuze, metrou Piața Universității).

Certificarea BREEAM Excellent a fost acordată clădirii Matei Millo în urma evaluării în funcție de zece criterii: Management, Sănătate, Energie, Transport, Consum de Apă, Materiale Folosite, Deșeuri, Utilizarea Terenului & Ecologie, Poluare și Inovație.

Despre Forte Partners
Fondată în 2014, compania de dezvoltare imobiliară Forte Partners a dezvoltat, până în prezent, proiecte în valoare de peste 200 de milioane de euro, atât pe segmentul de birouri, cât și pe cel rezidențial. Printre acestea se numără clădirile de birouri Ștefan cel Mare Building și The Bridge 1, The Bridge 2, precum și ansamblul rezidențial Londra 27. De asemenea, compania are, în curs de dezvoltare, proiecte de încă 200 de milioane de euro: ansamblul rezidențial Aviației Park, clădirea The Bridge 3 și proiectele de birouri Matei Millo și U-Center.

Proiectele Forte Partners au primit recunoaștere națională și internațională pentru calitatea arhitecturii: Londra 27 a obținut premiul Arhitectura locuinței la Anuala de Arhitectură 2017, iar Ștefan cel Mare Building a primit The American Architecture Prize 2017 și Best Small Office Development of the Year.

Citește și: Aviației Park, ansamblu de locuințe „verzi” în nordul Bucureștiului

Sursa: Imobiliare.ro

Cele mai citite articole

ARTICOLE RELEVANTE