3 lucruri importante in alegerea unui sediu pentru birouri

Autor: Vornisa Diana

3 lucruri importante in alegerea unui sediu pentru birouri

Daca sunteti in cautarea unui spatiu pentru birouri, trebuie sa fiti constient ca de aceasta alegere va putea depinde succesul intregului business. Spatiul pentru birouri influenteaza activitatea de zi cu zi din firma si moralul angajatilor dvs., dar si imaginea companiei. Exista multe lucruri care pot influenta alegerea sediului pentru birouri, insa trei factori sunt absolut esentiali in acest proces.

1. Locatia

Cand vine vorba despre locatia birourilor apar doua intrebari cu adevarat importante: „pot ajunge clientii tai aici fara probleme” si „cat de usor ajung angajatii la locul de munca?”.

Daca raspunsurile la aceste intrebari sunt afirmative, inseamna ca ati gasit o locatie perfecta. Ganditi-va si la cat de sigur este cartierul in care veti avea sediul cu birouri si ce se afla in apropiere.  Exista o sala de sport in apropiere? Cafenea? Un bar? Toate aceste lucruri sunt importante pentru a va mentine clientii si personalul fericiti.

2. Pretul

Pretul este probabil cel mai important factor pentru majoritatea companiilor atunci cand aleg spatiul pentru birouri. Daca cheltuiti prea putin, fie veti avea un sediu de care nu veti fi multumit, fie urmeaza sa va mutati in cateva luni. In acelasi timp, daca veti cheltui prea mult pe chirie, veti ajunge sa cautati in curand un alt sediu mai modest la periferie. Nici unul dintre aceste scenarii nu este ideal.

Iata cateva intrebari importante pe care trebuie sa le puneti cand sunteti in cautare de spatii birouri ieftine:

  • Pot sa-mi permit sa platesc chiria pe trei luni pentru acest sediu?
  • M-am interesat de costurile ascunse? (intretinere, costuri suplimentare de parcare etc.)
  • Este pretul acestui imobil in conformitate cu alte spatii de birouri din zona?

3.Marimea

Evident, ambii factori mentionati mai sus – locatia si pretul – vor influenta marimea sediului pe care il alegeti. Ca regula generala, in mod normal este recomandat sa ai 70 de metri patrati pe persoana. Se stie ca birourile inghesuite reduc productivitatea. Cu toate acestea, fiecare isi cunoaste cel mai bine afacerea. Daca angajatii dvs. au nevoie de birouri mai mari sau mai mult spatiu de depozitare, inseamna ca aveti nevoie de un spatiu si mai mare.

Exista, de asemenea, problema legata de zona de intalnire cu partenerii de afaceri sau spatiul unde angajatii sa isi ia pranzul.

Iata cateva intrebari simple care va vor ajuta sa alegeti dimensiunea corecta a spatiului pentru birouri:

  • Voi avea cel putin 70 de metri patrati de spatiu pentru fiecare persoana?
  • Am loc pentru a mari numarul de angajati daca este cazul?
  • Am un spatiu dedicat intalnirilor cu clientii?

Cele mai citite articole

ARTICOLE RELEVANTE