1 Decembrie Romania party Paradisul Verde banner

3 pași pentru a obține un credit pentru afacerea ta în agricultură 

Autor: Ziarul Top

Agricultura este un domeniu cu potențial foarte bun de valorificare, dar care se poate confrunta deseori cu anumite limitări specifice. Având în vedere specificul sezonier al acestui sector, fermierii se pot afla deseori în imposibilitatea de a avea suficient capital de lucru pentru cheltuieli curente, ori cele necesare pentru investiții și dezvoltare. 

Un credit agricol este un instrument financiar pe care orice afacere care activează în domeniu îl poate accesa. Află din rândurile de mai jos cum poți obține cu ușurință un credit rapid pentru business-ul tău din agricultură, urmând un proces simplu și eficient! 

Ce este un credit agricol?

Un credit agricol este un împrumut pe care fermierii îl pot obține de la bănci sau de la alte instituții specializate pe sectorul agricol, și care poate fi utilizat pentru a se adresa nevoilor specifice ale unei ferme. O astfel de susținere financiară joacă un rol important în dezvoltarea unei afaceri care activează în domeniul agriculturii, fiind destinată pentru a acoperi nevoi curente precum capital de lucru, ori pentru investiții și extindere a activității. 

Creditul agricol este în general diferit de alte forme de creditare, deoarece poate fi personalizat în funcție de specificul afacerii, sau de necesitățile fiecărui agricultor în parte.

Unele dintre principalele avantaje ale unor astfel de finanțări sunt faptul că agricultorii pot beneficia de o perioadă de grație, iar graficul de rambursare este unul flexibil, având în vedere caracterul sezonier al agriculturii. 

Creditele pot acoperi nevoi diverse, de la cele zilnice la cele de dezvoltare, pentru a asigura accesul la fonduri și a permite extinderea afacerii în funcție de viziunea fermierilor pe termen lung. 

Care sunt destinațiile posibile ale unui credit în agricultură?

O afacere care activează în domeniul agricol poate beneficia de finanțarea sosită la momentul potrivit pentru nevoi dintre cele mai diverse. Iată câteva destinații posibile ale unui credit în agricultură:

Credite pentru capital de lucru:

  • finanțare pentru achiziția de semințe, îngrășăminte și produse fitosanitare: erbicide, fungicide etc;
  • credite pentru plăți pentru furnizori, pentru salarii ori taxe datorate la stat;
  • refinanțări de credite de la alte instituții.

Credite pentru investiții și dezvoltare a afacerii: 

  • credite pentru achiziția de animale, echipamente și utilaje agricole; 
  • credit pentru achiziția unui teren agricol, a unor hale sau depozite;
  • credit pentru construcția de sere, solare, magazii de depozitare;
  • investiții în tehnologii noi, precum sisteme de irigații sau de monitorizarea de la distanță a culturilor. 

Cele mai citite articole

Creditele pot avea însă și destinație mixtă, de exemplu o combinație a celor de mai sus, în funcție de necesitățile specifice ale fiecărei ferme. 

Care sunt pașii pentru obținerea unui credit pentru afacerea ta în agricultură?

1. Depui o cerere online

Indiferent dacă ai nevoie de capital de lucru sau dorești investiții în dezvoltarea afacerii, pentru a beneficia de un credit pentru afacerea ta agricolă poți vizita o agenție specializată, sau poți completa cererea ta online la instituția care acordă credite. 

2. Prezinți actele 

Dacă ai un SRL, PFA, II sau IF cu cel puțin trei luni de activitate economică înregistrată și ai o idee de afacere, ai nevoie de un pachet minim de documente pentru a accesa un credit. Documentația poate conține actul de identitate al împrumutatului și fidejusorului, precum și acte care să confirme desfășurarea activității sau alte acte necesare, după caz.

3. Primești banii într-un cont bancar 

Procesul de obținere a banilor este unul simplu, tocmai pentru a te susține în proiectul de dezvoltare a afacerii tale agricole. Dacă ai nevoie de un credit rapid, cu sume care nu depășesc 70.000 lei poți solicita o preaprobare online. Răspunsul poate fi primit rapid, chiar și în două zile, pentru credite mai mici de 45.000 lei.

Pentru o sumă mai mare va fi necesar să completezi un formular simplu, pe care îl vei avea la dispoziție tot online, pe pagina instituției finanțatoare. Vei primi banii direct într-un cont bancar, rapid și eficient.

Astfel, dacă până acum te-ai lovit de diverse impedimente care te-au împiedicat să-ți dezvolți afacerea agricolă așa cum ți-ai dorit, prin accesarea unui credit agricol te vei putea bucura simplu și rapid de sumele de care ai nevoie! 

În acest fel, vei putea acoperi nevoile curente ale fermei tale, și vei putea dezvolta afacerea și decide viitorul acesteia, în funcție de viziunea ta pe termen lung! 

Cele mai citite articole

ARTICOLE RELEVANTE

1 Decembrie Romania party Paradisul Verde banner