9 lucruri pe care copilul tău le va învăța la grădiniță

Autor: Ziarul Top

Copilul tău crește și vine momentul să meargă la grădiniță. Dar ce anume va descoperi la Seva Edu? Ce abilități va dezvolta? 

În primii ani de grădiniță, copilul tău va petrece un timp minunat de descoperire. Este o perioadă de dezvoltare socială, emoțională, fizică și intelectuală extrem de bogată. Abilitățile și cunoștințele pe care le va dobândi, cum ar fi sunetul legat de litera A sau știind cum să adauge 1 + 1, ți se pot părea simpliste și totuși, acestea sunt cele care vor construi bazele unei vieți de învățare. Iată câteva: 

El va învăța să taie, să deseneze, să lipească

Adesea, înainte de a intra la școală, copiii sunt deja obișnuiți să deseneze și să folosească foarfece. Dar la grădiniță își vor îmbunătăți coordonarea mână/ochi, ceea ce le va face gesturile mai precise. 

El va descoperi culori, forme și obiecte

Pictând, micuțul tău va cunoaște mai bine culorile. Prin desen sau cu jocuri de construcție, el va înțelege mai bine formele. În cele din urmă, va învăța cuvinte noi pentru a identifica părți ale corpului sau chiar obiecte.

El va fi introdus în litere și sunete

Învățarea scrisului și sunetele asociate cu fiecare literă începe la grădiniță. Folosind mici jocuri sau exerciții, vor descoperi pas cu pas literele ale alfabetului. 

Va începe să învețe cifre și să numere

Cele mai citite articole

Copilul va recunoaște și identifica numerele, de multe ori de la 1 la 10, uneori mai multe. Aceasta va fi prima lor lecție de matematică! 

El își va dezvolta abilitățile motorii

În general, având în vedere nevoia de mișcare semnificativă a copiilor, activitățile fizice sunt organizate puțin în fiecare zi. Va învăța să se miște în spațiu în mod ordonat, urmând câteva instrucțiuni simple, care îl vor face mai precis în mișcările și gesturile sale.

El va descoperi viața de grup

Grădinița este, de asemenea, un loc de descoperire socială și emoțională, dincolo de abilitățile academice pure. În afara coconului familiei, el va învăța să trăiască în armonie cu ceilalți, să își asume responsabilitatea, să se afirme sau, dimpotrivă, uneori, să știe să se dea deoparte. 

El își va dezvolta limbajul și va interacționa cu ceilalți

Această socializare cu colegii săi îl va împinge să se exprime mai bine. Copilul va progresa în mod necesar în vorbire și modul său de a vorbi. 

El va descoperi o nouă figură de autoritate 

De aici urmează un alt punct din ceea ce va descoperi el la grădiniță: nu vei mai fi singurul care va fi o autoritate asupra lui. 

Va învăța succesul și eșecul

Confruntat cu exercițiile care i-au fost oferite, copilul poate fi în dificultate. Sau poate un tovarăș nu va dori întotdeauna să se joace cu el. Confruntat cu aceste situații de „eșec”, va învăța despre succes și eșec. 

Cele mai citite articole

ARTICOLE RELEVANTE