Demnitarii nu-l folosesc, dar CFR plateste pentru el. Cat ne mai costa trenul prezidential

Autor: Ziarul Top

CFR SA a lansat o licitatie pentru repararea a 4 dintre cele 9 vagoane ale trenului prezidential. Chiar daca – din informatiile Ziare.com – nici premierul si nici presedintele Romaniei nu circula cu aceasta garnitura, ea trebuie totusi sa fie in permanenta functionala si gata de drum.

CFR SA informeaza, inainte de toate, ca „a format o garnitura de tren prezidential completa din 9 vagoane mentinute activ in serviciu. (…) Aceste 9 vagoane trebuie sa fie apte de circulatie conform instructiilor in vigoare pentru a asigura in orice moment deplasarea delegatiilor guvernamentale sau prezidentiale la evenimente oficiale”.

Or, ca garnitua sa fie gata de drum, vagoanele trebuie, periodic, verificate si reparate. Iar in perioada urmatoare trebuie supuse unor astfel de verificari 4 dintre cele 9 vagoane ale trenului prezidential. Asa ca CFR SA isi cauta – prin licitatie – o societate care sa repare vagoanele.

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

Potrivit caietului de sarcini, societatea care va castiga va trebui sa faca verificari si lucrari de mentenanta la toate componentele vagoanelor, de la frane pana la instalatiile sanitare sau electrice si mobilier.

Cele mai citite articole

Lucrarile n-ar trebui sa dureze mai mult de 2 luni, iar suma totala pe care CFR SA este dispusa sa o plateasca pentru repararea celor 4 vagoane este de 135.000 de lei. Banii vor fi platiti din fondurile CFR SA.

Potrivit anuntului publicat pe platforma de achizitii publice (Sicap – n.red.), societatile interesate de verificarea si repararea vagoanelor trenului prezidential pot depune oferte pana pe 8 aprilie.

Chiar daca presedintii si membrii Guvernului Romaniei nu prea folosesc acest tren pentru deplasari curente, el este in continuare pastrat in functiune si reabilitat de CFR SA, potrivit unui program. Spre exemplu, pe site-ul CFR SA se poate vedea ca in ultimii 3 ani s-au lansat 4 licitatii pentru lucrari la trenul prezidential.

Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: Ziare.com

Cele mai citite articole

ARTICOLE RELEVANTE