Avantajele pe care le obtii atunci cand iti cumperi o masina electrica

Autor: Ziarul Top

Unul din cele mai importante avantaje pe care le obtii atunci cand iti cumperi o masina electrica este dat de posibilitatile multiple de a le incarca. Faptul ca iti poti cumpara propriile statii de incarcare electrica este cel care iti ofera autonomia de care ai nevoie pentru ca nu va mai trebui sa mergi des la statiile publice si eventual sa astepti la rand.

Aparitia celor mai bune statii de incarcare electrica pentru acasa

Deoarece masinile electrice sunt tot mai populare, costurile scad rapid si exista o mare varietate de beneficii pentru soferii care fac trecerea la noile motoare. De la impactul asupra mediului pana la economiile pe care le poti face prin eliminarea combustibilului, taxe si intretinere, vehiculele electrice te pot ajuta sa economisesti sume importante de bani. De asemenea, ai la dispozitie si statii de incarcare electrica pe care le poti folosi acasa.

Analizand la kilometru, o masina complet electrica te poate costa un sfert sau mai putin pretul unei variante  traditionale pe benzina sau diesel. Adunand aceste economii concluzia este ca masina electrica ofera solutii foarte avantajoase.

Costul masinilor electrice

Cele mai citite articole

EV-urile ofera o valoare remarcabila pe termen lung si pot fi o investitie excelenta pentru soferii care cauta un mod mai ieftin si mai eficient de a se deplasa. La fel ca vehiculele traditionale pe benzina si diesel, costul achizitionarii unei masini electrice variaza in functie de marca, model, caracteristici si tip. Exista un EV care se potriveste aproape tuturor bugetelor si tot ce trebuie sa faci este sa gasesti modelul potrivit pentru tine.

Masina are costuri de intretinere mai mici

Desi pretul unui EV poate fi similar cu cel pentru masinile pe benzina sau diesel, costul de functionare al unuia este semnificativ mai ieftin iar acest lucru se vede pe toata durata de viata a vehiculului. De la stimulente fiscale si subventii guvernamentale speciale la eficienta crescuta a combustibilului, costuri mai mici de energie electrica si cerinte reduse de intretinere, poti cheltui mult mai putin pe un vehicul electric decat in ​​masina ta actuala.

Masinile complet electrice sunt proiectate sa fie cat mai eficiente si, in general, exista 3 componente principale care alimenteaza vehiculul: incarcatorul de bord, invertorul si motorul. Acest lucru inseamna ca exista o uzura mult mai mica a masinii si o mai mica tensiune asupra  motorului, cu mai putine piese in miscare susceptibile de deteriorare. Toate acestea inseamna ca rar va trebui sa iti duci masina in service si costurile de functionare si reparatii sunt minime.

Toate aceste avantaje au atras atentia unui numar urias de persoane pentru masinile electrice si au facut ca acestea sa reprezinte o solutie din ce in ce mai viabila.

Cele mai citite articole

ARTICOLE RELEVANTE