3 motive sa cumperi de acum anvelope de iarna pentru masina ta

Autor: Ziarul Top
anvelope
anvelope

A inceput luna august. Este luna concediilor si a temperaturilor caniculare. Tocmai de aceea cei mai multi dintre posesorii de masini nici nu se gandesc la sosirea iernii. 

Luna august este insa luna perfecta pentru a achizitiona anvelope 185 65 R15 de iarna pentru masina ta. Te intrebi de ce? 

1. Achizitionand din timp anvelope pentru masina ta ai sanse sa le gasesti la un pret mai redus, deoarece in aceasta perioada cererea de anvelope de iarna este mica.

2. Vei fi pregatit din timp cu anvelope potrivite masinii pentru sezonul rece.

3. Stocurile de anvelope de iarna sunt mai mari in aceasta perioada, tot din cauza cererii mici. Insa, odata cu venirea toamnei, stocurile se vor epuiza rapid. 

De ce sunt importante anvelopele de iarna si cum sa le alegi

Cele mai citite articole

Anvelopele de iarna sunt realizate dintr-un material special, aderent, care impiedica masina sa derapeze in conditii de polei, ghetus sau zapada. Acestea sunt fabricate dintr-un material mai moale decat cel de vara si au profiluri care ajuta la o aderenta mai buna si la mentinerea controlului masinii.  

Potrivit Codului Rutier nu exista o data fixa pana la care trebuie sa faci trecerea la anvelope de iarna. Masina trebuie sa fie dotata cu acest tip de anvelope de iarna in momentul in care da primul inghet sau prima zapada. Pentru ca nu exista o data clara si pentru ca iarna sa nu te prinda nepregatit, expertii recomanda sa faci trecerea la anvelope de iarna in momantul in care temperaturile minime scad constant sub 7 grade, sau la inceputul lunii octombrie. 

Prin urmare, trebuie sa ai anvelopele de iarna pregatite din timp. Este foarte simplu sa achizitionezi un set nou de anvelope de iarnapentru masina ta. Tot ce trebuie sa stii este seria anveloprlor. Acesta este inscrisa in cartea masinii, dar si pe anvelopele actuale si este de tipul  185 65 R15. In acest caz 185 reprezinta latimea exprimata in milimetri, 65 reprezinta inaltimea (exprimata in procent din latime), iar R15 este diametrul interior al anvelopei.

In plus, trebuie sa fii atent ca anvelopele de iarna sa aiba inscriptionate simbolurile „M+S”, „M.S.”, „MS” sau „M&S”, si  sa aiba desenat un fulg de zapada. Literele M si S vin de la cuvintele englezesti “mud” care inseamna “noroi” si “snow” care inseamna “zapada”. Trebuie sa stii ca doar aceste tipuri de anvelope de iarna sunt reglementate prin lege si ca poti circula cu ele pe soselile din Romania fara a lua amenda.  

Achizitioneaza anvelope 185 65 R15 de iarna pentru masina de pe Velopa.ro

Pe Velopa.ro vei gasi o oferta bogata si variata de anvelope 185 65 R15 de iarna, potrivite pentru masina ta. Este imposibil sa nu gasesti produsele pe care le cauti, in functie de bugetul alocat.  

Anvelopele de iarna de buget sunt cele mai ieftine si fac parte din clasa medie. Printre marcile de anvelope de buget recunoscute la nivel mondial se afla Diplomat, Kingstar sau Fortune. In cazul acestor anvelope producatorii folosesc materiale de calitate iar designul si profilul de rulare sunt realizate dupa standarde moderne si performante. Pretul mic nu inseamna ca anvelopele sunt slab calitative. Aceasta diferenta de pret este data de faptul ca sunt fabricate in Asia, unde costurile de productie sunt mult mai mici. 

Cele mai citite articole

ARTICOLE RELEVANTE