Lucrurile esențiale de luat cu tine când mergi în vacanță la schi

Autor: Ziarul Top
A snowboarder in protective glasses holding his snowboard on his back with foggy winter scenery in the background

Știm că oficial am ieșit din sezonul de iarnă, însă în zonele de munte primăvara nu și-a intrat pe deplin în drepturi, ceea ce înseamnă că încă te mai așteaptă distracția pe pârtii. Dacă nu ai mai experimentat până acum sporturile de iarnă, cu siguranță te vei întreba ce trebuie să împachetezi pentru sejur. Și pentru că ne dorim să-ți venim în ajutor, am întocmit în articolul următor o listă cu articolele esențiale pe care trebuie să le iei cu tine atunci când mergi în vacanță la schi. 

Nu de alta, dar siguranța, confortul și aspectul sunt importante în egală măsură, așa că dacă ai rezervat sejurul și ești gata să cucerești munții acoperiți cu zăpadă, trebuie să te asiguri că vei avea toate lucrurile de care ai nevoie cu tine. Iată lista noastră cu articolele esențiale pe care să le pui în bagajul pentru o vacanță pe pârtie! 

Geacă de schi

Costumul de schi, așa cum știm cu toții, este o binecuvântare pe pârtie. Acesta este confecționat dintr-o țesătură rezistentă la vânt și la apă, având o căptușeală din bumbac, nylon, mătase sau tafta. O geacă sau o jachetă de schi devine astfel un articol de nelipsit din bagajul pentru o vacanță la schi. Pe lângă confortul termic oferit, acestea vin și într-o gamă variată de modele. Mai mult, jachetele bune de schi sunt echipate și cu o mulțime de buzunare ascunse, pentru a-ți menține uscate toate obiectele de valoare, fie ele telefon, card sau aparat de fotografiat.  

Pantaloni de schi 

Un alt lucru esențial într-o vacanță la pârtie sunt și pantalonii de schi. O pereche de pantaloni de schi impermeabili vor reuși să te încălzească, îți vor acoperi ghetele și nu vor permite zăpezii să-ți intre în încălțări. Cea mai importantă caracteristică a acestor articole sport este impermeabilitatea, întrucât pantalonii se vor păstra uscați, chiar dacă vei trece prin zone adânci cu zăpadă. Poți opta chiar și pentru o salopetă de schi, cu un nivel de impermeabilizare mai mare. 

Bluză termică 

De nelipsit din bagajul pentru schi este și bluza termică, o bluză mulată pe piele și purtată ca strat termic. Optează pentru un model confortabil, confecționat din materiale precum vâscoza, lâna, poliesterul și elastanul. În combinație cu articolele mai sus menționate, acest strat de bază îți va asigura confortul termic chiar și la temperaturi extrem de scăzute. Straturile de bază din poliester au avantajul de a se usca rapid, sunt ușoare și mențin pielea uscată. 

Colanți termici de schi 

Cele mai citite articole

Asemenea bluzei termice, și colanții termici de schi au același efect și stau la baza costumului de schi. Chiar dacă există tentația de a purta un simplu dres, ideal ar fi să adaugi în bagajul pentru vacanță la schi și o pereche de colanți termici. În caz contrar, vei regreta decizia de a nu-i lua cu tine, cam după jumătate de oră petrecută la -10 grade Celsius! 

Șosete de schi 

Știm că poate părea că ne legăm de lucruri mărunte, însă acestea vor face diferența în bagajul tău pentru pârtie. Astfel, o pereche de șosete de schi este un articol important, datorită căreia te vei simți confortabil pe pârtia de schi. Evită straturile de 2-3 perechi de șosete atletice și optează pentru o pereche de șosete de schi din lână, căci este cel mai confortabil și potrivit material. 

Mănuși de schi 

Pe pârtie vei avea cu siguranță nevoie și de o pereche de mănuși impermeabile, cu suprafețe speciale de prindere. Știm cu toții că nimic nu este mai rău iarna decât mâinile înghețate și mai știm cât este de dureros să-ți expui degetele la temperaturi cu minus în termometre. Adaugă în bagajul pentru schi și o pereche de mănuși de schi de calitate și confortul va fi o răsplată rapidă! 

Ochelari de schi 

O altă piesă importantă pentru pârtie sunt și ochelarii de schi. Aceștia au avantajul de a-ți proteja ochii de zăpadă, vânt și razele UV, oferindu-ți siguranță că vei vedea corespunzător traseele. Ochelarii de schi prezintă o bandă elastică fermă, care nu alunecă niciodată, iar dacă vei alege să închiriezi și o cască, aceștia pot fi atașați de aceasta, oferind protecție suplimentară. Adaugă și tu în bagaj o pereche de ochelari ski Bolle, într-un model foarte chic, pentru o apariție cool pe pârtie! 

Căciulă de schi 

Profită de caracteristicile unei căciuli călduroase din lână pe pârtia de schi! Un astfel de accesoriu îți va menține capul și urechile calde, adăugând un strat suplimentar de protecție sub cască. Optează pentru o căciulă din lână subțire, fără moț. Poți alege să porți chiar și o cagulă, în așa fel încât să-ți acoperi gâtul, capul și obrajii. 

Acestea sunt lucrurile esențiale pe care să le iei cu tine într-o vacanță la schi, așa că înainte de a te apuca de împachetat, îți sugerăm să faci o listă cu fiecare articol de care ai nevoie într-o astfel de vacanță. Doar așa te vei asigura că vei avea parte de un sejur frumos la schi! 

Cele mai citite articole

ARTICOLE RELEVANTE