Un fost gardian de origine română dintr-un lagăr nazist spune că i-a fost teamă să se opună ordinelor lui Hitler

Autor: Ziarul Top

Judecat în Germania, cetățeanul german de origine română este acuzat că între anul 1942 şi 1944 a fost complice la sute de crime.

El a făcut prima declaraţie în instanţă în legătură cu acuzaţiile împotriva sa, spunând că a luat parte la orori de teamă, nereușind să se opună ordinelor naziste, potrivit Agerpres.

Cazul este judecat pe baza legislaţiei privind tinerii deoarece inculpatul nu avea încă 21 de ani la momentul când ar fi comis faptele.

Bărbatul nu a respins cele întâmplate și a declarat că ştia de condiţiile inumane în care erau ţinuţi prizonierii. El a mai precizat că nu avea însă cunoştinţă de crimele în masă sistematice care erau comise în interiorul lagărului.

Numele fostului gardian nu a fost făcut public. În declaraţia sa, el nu le-a cerut iertare victimelor sau supravieţuitorilor persecuţiei naziste.

Cele mai citite articole

1,6 milioane de bărbaţi, femei şi copii şi-au pierdut viaţa în timpul celui de-al Doilea Război Mondial în lagărul de la Auschwitz-Birkenau. Pentru deţinuţii din lagărul de exterminare de la Auschwitz, acest loc a reprezentat cu adevărat iadul pe Pământ’.

FOTO EPA


VIDEO / Raportul MCV critică dur România: Măsurile din ultimul an dau înapoi progresele făcute până acum


Sursa: Libertatea.ro

Cele mai citite articole

ARTICOLE RELEVANTE