Birourile „instant” sau spațiile de co-working, tot mai populare. Un operator local se extinde

Autor: Ziarul Top

Majoritatea clienților de pe acest segment de piață optează pentru birouri individuale, cu suprafețe de maximum 40 de metri pătrați.

Operatorul de spații co-working Flash Office Solutions va ocupa 2.520 de metri pătrați din clădirea de birouri Maria Rosetti Tower, din centrul Capitalei, în urma unei extinderi cu 570 de metri pătrați. Noul spațiu (foto) va fi compartimentat, amenajat, utilat și echipat cu mobilier flexibil, astfel încât să poată fi dat în folosință începând cu luna martie. „Pentru noul modul al centrului din Maria Rosetti Tower am prevăzut 31 de birouri individuale, cu o capacitate pornind de la o persoană până la 12 persoane. Ne extindem pe zona de clienți unde am semnalat cea mai mare cerere”, explică Ilinca Neagu, Administrator al Flash Office Solutions.

Citește și: Ce au în comun un IT-ist, un blogger și un artist? Biroul „la minut”!

„Din experiența anterioară, am remarcat că 60% din clienți se orientează către birouri individuale, cu suprafețe de maximum 40 de metri pătrați, dar care să fie complet echipate și cu acces către zonele comune de servicii complete destinate clienților din hub: bucătărie și zonă de cafea, sală de meeting cu posibilități de organizare teleconferințe, Wi-Fi, servicii de curățenie, mentenanță, recepție și posibilitatea de a-ți afișa logo-ul în zona de primire și card de beneficii – cu reduceri la restaurantele și magazinele din vecinătatea clădirii.”

Ilinca Neagu, Administrator Flash Office Solutions

Două centre de spații office flexibile

Cele mai citite articole

În total, Flash Office Solutions operează două centre de spații co-working, cu o suprafață cumulată de 3.200 de metri pătrați, în clădirile de birouri Maria Rosetti Tower și Armand Călinescu Building – amândouă situate în zona ultracentrală, la foarte mică distanță de Universitatea din București, Facultatea de Arhitectură Ion Mincu și ASE. „Avem semnale că unele firme care își desfășoară activitatea în centrele noastre urmăresc o extindere viitoare, așa că vom continua și noi să ne mărim suprafața centrelor noastre, poate chiar cu o a treia locație, într-o clădire nouă de birouri. Va fi însă o dezvoltare organică, pas cu pas, în funcție de cererea lor”, subliniază Ilinca Neagu.

60% dintre cei care optează pentru această soluție sunt din IT&C

Cei 350 angajați care ocupă cele două centre Flash Office Solutions provin din diverse domenii de activitate (IT&C, contabilitate, HR, automatizare, marketing și vânzări), cei mai mulți fiind, însă, din sectorul IT&C (aproximativ 60%). Majoritatea firmelor (60%) care au apelat la închirierea de birouri în sistem co-sharing au optat să-și facă sediu social în acest spațiu.

Fie că se află în spații individuale, fie în zona de HUB, chiriașii centrelor de birouri instant Flash Office beneficiază de costuri fixe la birouri mobilate, cu toate facilitățile și serviciile incluse.

Despre Flash Office Solutions:
Flash Office Solutions este un centru de instant&serviced offices de ultimă generaţie, care asigură clienţilor spaţii de birouri complet echipate şi mobilate, pentru perioade foarte flexibile, cu toate serviciile necesare funcţionării la cel mai înalt standard profesional. Compania Flash Office Solutions a fost înfiinţată în 2013, iar primul sediu operaţional a fost disponibil în clădirea Armand Călinescu 26. Cel de-al doilea, în Maria Rosetti Tower, este operaţional din noiembrie 2014.

Flash Office se adresează atât celor care au nevoie de o adresă pentru un start-up sau pentru o filială locală, cât şi companiilor care au nevoie de un birou la cheie, într-o clădire reprezentativă, cu un spaţiu de lucru modern şi suport IT&C asigurat, wi-fi, recepţioneră, acces la o sală de conferinţe echipată, dar fără grija cheltuielilor de mentenanţă şi serviciilor aferente. Clienții Flash Office Sollutions au la dispoziție și acces la bucătărie, suport administrativ şi servicii de curăţenie şi parcare subterană.

Sursa: Imobiliare.ro

Cele mai citite articole

ARTICOLE RELEVANTE