Candidatul lui Macron la primăria Parisului s-a retras din cursă după apariția unui clip cu caracter sexual

Autor: Ziarul Top

De Flavius Toader,

În urma unor ‘atacuri nedemne (…) am decis să-mi retrag candidatura în alegerile municipale din Paris. Această decizie mă costă, dar priorităţile mele sunt foarte clare. Pe primul loc se află familia mea, după cum vă daţi seama’, a explicat el pentru AFP, potrivit Agerpres.

Un site a difuzat miercuri seară un video cu caracter intim şi mesaje explicite ce i-ar fi fost adresate de Griveaux unei femei. Materialele au fost distribuite joi seară pe reţelele sociale.

Anunţându-mi candidatura la primăria Parisului, cunoşteam duritatea luptei politice.

Benjamin Griveaux:

‘De peste un an, eu şi familia mea am fost supuşi afirmaţiilor defăimătoare, minciunilor, zvonurilor, atacurilor anonime, dezvăluirii unor conversaţii private furate, precum şi ameninţărilor cu moartea’, a spus el.

‘Un site şi reţele sociale au distribuit atacuri nedemne ce pun în cauză viaţa mea privată. Familia mea nu merită aşa ceva’, a continuat Griveaux.

Planul ratat al lui Macron

Fostul purtător de cuvânt al guvernului este considerat un apropiat al preşedintelui Macron şi unul din primii săi susţinători politici.

Griveaux a precizat pentru AFP că a discutat joi seară cu Macron, care l-ar fi asigurat de sprijinul său, indiferent ce decizie va lua, invitându-l să-şi protejeze familia.

Griveaux, 42 de ani, este unul din aşa-numiţii ‘Macron boys’, grupul care l-a ajutat pe fostul bancher de investiţii să ajungă la Palatul Elysee.

A murit la «URGENȚE», după ce medicul i-a spus că nu e o urgență. Tragedie la indigo la Spitalul Judeţean Constanţa

Recomandări

A murit la «URGENȚE», după ce medicul i-a spus că nu e o urgență. Tragedie la indigo la Spitalul Judeţean Constanţa


 

El urma să aibă un rol central în tentativa lui Macron de a controla Primăria Parisului pentru a-şi construi o bază locală de putere pentru partidul său LREM.

Un artist rus, omul care a difuzat clipul

Artistul contestatar rus Piotr Pavlenski, refugiat în Franţa, a declarat că el este cel care a postat online imaginile video care au provocat retragerea lui Griveaux.

De altfel, pe site-ul care le-a difuzat, textul însoţitor era semnat ‘Piotr Pavlenski’.

„El afirmă că deţine acest video de la o ‘sursă’ care avea o relaţie consimţită cu Benjamin Griveaux”, scrie pe site-ul său cotidianul Libération, care a purtat o discuţie telefonică joi seara cu artistul rus. Acesta a explicat că a dorit să ‘denunţe ipocrizia’ lui Benjamin Griveaux.

‘Este cineva care se sprijină în permanenţă pe valorile familiale, care spune că vrea să fie primarul familiilor şi îşi citează mereu ca exemplu soţia şi copiii. Dar se poartă exact invers’, a declarat el pentru Libération.

Noutăți în cazul polițiștilor care au intrat la adresa greșită: lider de clan urmărit internațional pozat în curtea unde a locuit un consilier PNL din Brașov!

Cele mai citite articole

Recomandări

Noutăți în cazul polițiștilor care au intrat la adresa greșită: lider de clan urmărit internațional pozat în curtea unde a locuit un consilier PNL din Brașov!


 

Vrea să fie şeful oraşului şi îşi minte alegătorii. Trăiesc acum în Franţa, sunt parizian, este important pentru mine.

Piotr Pavlenski

În 2017, Pavlenski a dat foc faţadei unei sucursale a Băncii Franţei, în cadrul unui ‘performance’ artistic intitulat ‘Eclairage’. Pentru această faptă a fost condamnat în ianuarie 2019 la doi ani de detenţie cu suspendare.

În 2016, Pavlenski, care se revendică de la ‘arta politică’, a executat în Rusia şapte luni de detenţie, iar apoi a fost condamnat la o amendă pentru că a dat foc porţilor sediului fostului al KGB la Moscova.

Piotr Pavlenski şi partenera sa Oksana Şalighina au obţinut azil politic în Franţa în 2017.

Citeşte şi:

Dallas, cartierul pus la zid: “Ne-au zidit aicea ca la Berlin!” Copiii din cel mai tânăr cartier al Iașiului merg pe un zid ca să ajungă la școală

Conflict neașteptat între Trump și apropiatul său, Procurorul General al SUA, după atacurile președintelui la adresa justiției

Povestea dramatică a unui pacient care a supraviețuit coronavirusului în Wuhan: „Am crezut că bat la poarta iadului”

Șocul anului în tenis. Ilie Năstase vrea ca Halep să nu mai reprezinte România!

GSP.RO

Șocul anului în tenis. Ilie Năstase vrea ca Halep să nu mai reprezinte România!

Horoscop 14 februarie 2020. Săgetătorii nu stau prea bine cu energia

HOROSCOP

Horoscop 14 februarie 2020. Săgetătorii nu stau prea bine cu energia

Urmărește cel mai nou VIDEO

Sursa: Libertatea.ro

Cele mai citite articole

ARTICOLE RELEVANTE