1 Decembrie Romania party Paradisul Verde banner

Cardinalul George Pell, găsit vinovat pentru abuzarea sexuală a doi băieți. Este cel mai înalt cleric catolic condamnat vreodată

Autor: Ziarul Top

Pell a fost găsit vinovat că a abuzat doi băieți într-o biserică din Melbourne în 1996.

Cardinalul australian a fost trezorierul Vaticanului și era considerat al treilea cel mai puternic funcționar al Bisericii, scrie BBC News.

Pell a pledat nevinovat și a anunțat că va contesta decizia juriului care l-a găsit vinovat de violarea unui băiat sub 16 ani și patru acuzații de comiterea unui act indecent asupra unui copil sub 16 ani.

Biserica Catolică din întreaga lume a confruntat, în ultimii ani, cu o serie de acuzații legate de abuzuri sexuale comise de preoți și încercări de mușamalizare a acestor cazuri.

George Pell era arhiepiscop de Melbourne în 1996, când i-a găsit pe cei doi băieți, atunci în vârstă de 13 ani, în catedrală și i-a forțat să participe la acțiuni indecente. Pe unul dintre băieți l-a abuzat din nou un an mai târziu.

Cele mai citite articole

Una dintre victime a dat declarații în fața instanței, în timp ce celălalt nu a putut fi audiat deoarece a murit în urma unei supradoze de droguri în 2014.

De altfel, zilele trecute, Papa Francisc a ținut un summit fără precedent privind pedofilia în Biserică.


Citește și: Cum sunt mințite femeile din România să nască prin cezariană, pentru șpagă, prin boli inventate! La spitalul doctorului fals, rata naşterilor prin cezariană e de 86%, față de 36% media națională


Sursa: Libertatea.ro

Cele mai citite articole

ARTICOLE RELEVANTE

1 Decembrie Romania party Paradisul Verde banner