Carduri de credit din aur și pietre prețioase, ultima fiță printre bogați. Costă 50.000 de dolari

Autor: Ziarul Top

Carduri de credit din aur și pietre prețioase, ultima fiță printre bogați. Costă 50.000 de dolari

De Petre Dobrescu,

Rosan Diamond, care operează în Elveția și Rusia, combină arta bijuteriei cu tehnologia pentru a satisface apetența pentru lux a clienților săi. Face carduri de aur din 2012 și, până acum, a vândut 450 de bucăți, în special unor clienți din țări est-europene, țări din fostul bloc sovietic și din America Latină.

Cardurile destinate celor cu mulți bani respectă dimensiunea cardurilor clasice, însă asemănarea se cam oprește aici.

Nu sunt făcute din plastic, ci din aur, și nu sunt embosate cu numele posesorilor, ci încrustate cu diamante, perle, rubine, safire sau smaralde, jad, malahit, sidef și coral.

Cardul “Panda”, de exemplu, care înfățișează doi urși panda în copac, are 621 de diamante incolore, 4 diamante verzi, 6 rubine și 12 safire roz, plus încrustații de pietre semiprețioase!

Cardul “Panda”

“Tsuba Dragon” are 231 de diamante de culoara coniacului și 72 de culoarea șampaniei.

Iar “Fluture printre orhidee” e făcut din 133 de diamante incolore, 86 de diamante negre, 4 safire albastre, 48 de safire roz, 68 de rubine și perle!

Cele mai citite articole

Fiecare card e unicat, conceput de designerul firmei, e fabricat manual și costă undeva între 18.000 și 50.000 de dolari.

Cardul “Panda” are diamante inclusiv pe muchii

Durează între trei săptămâni și trei luni fabricarea unuia singur – de la conceperea designului până la realizarea propriu-zisă -, iar la final, îi e livrat posesorului, prin bancă, într-o cutie din lemn nobil.

Fiecare card are cip și ajunge la posesor cu un pin. Poate fi folosit peste tot în lume unde este acceptată plata cu VISA, mai puțin la ATM-uri. Dacă posesorul dorește să-l folosească și la ATM-uri, banca îi eliberează un card obișnuit, din plastic, atașat aceluiași cont.

Firma oferă service gratis pe viață. Asta înseamnă schimbarea cipului, la nevoie, și polișarea pietrelor prețioase care și-au pierdut din strălucire.

Fotografii: Rosan Diamond

Sursa: Libertatea.ro

Cele mai citite articole

ARTICOLE RELEVANTE